Porvoon Yrittäjiltä kritiikkiä palvelusetelijärjestelmästä

Paikalliset
Kommentoi 2

PORVOO | Porvoon Yrittäjät vaatii Porvoon kaupungin palvelusetelijärjestelmässä yhdistyksen mielestä olevien puutteiden korjaamista ensi ja seuraaviksi vuosiksi. Yhdistyksen mielestä lasten päivähoidon palveluseteleiden arvo on määritelty liian alhaiseksi.

– Päivähoidon palvelusetelien suuruuteen on ollut vaikea ottaa kantaa ennen kuin Porvoon kaupungin viime vuoden tilinpäätös julkaistiin, Porvoon Yrittäjien varapuheenjohtaja Pontus Palmqvist sanoo.

Hänen mukaansa tilinpäätös viittaa siihen, että päivähoidon todellisia kustannuksia ei sittenkään ole otettu huomioon päätöstä tehtäessä, kuten laki edellyttää.

– Yhteydenpito yrittäjiin valmistelun aikana on niinikään laiminlyöty.

Lue lisää lauantain Uusimaasta

2 kommenttia Kommentoi
Käyttäjän Jyrki Hämäläinen kuva
Jyrki Hämäläinen

Kommentit

6.8.2012 09:36

Kiitos Porvoon Yrittäjät!
Valitettavasti julkilausuma tuli Kuperkeikan osalta myöhään. Tästä samasta asiasta oli kyse vuodenvaihteessa, kun Kuperkeikan vanhemmat yrittivät saada selville päätöksen perusteita. Kirjoituksessa mainitun konsulttiselvityksen luvut ja laskelmat herättivät jo tuolloin lukuisia kysymyksiä niille, joilla on osaamista kustannuslaskennasta. Samoin vanhemmat yrittivät herätellä myös sivistyslautakunnan sekä kaupunginhallituksen jäseniä asian tiimoilta, mutta turhaan.
Kuperkeikka on nyt poissa. Aika näyttää, haluaako Porvoo aidosti vaihtoehtoja jokaiselle perheelle, niillekin, joilla ei ole kymppiäkään ylimääräistä, vai ainoastaan niille, joilla on rahaa. Aika näyttää, haluaako Porvoo kasvollisia pienyrittäjiä, jotka mm ostavat palveluja muilta paikallisilta pienyrittäjiltä, vai haluaako Porvoo olla tekemisissä vain isojen kasvottomien yritysten/organisaatioiden kanssa.

6.8.2012 13:44

Kysehän on siitä mitä Porvoon poliittiset päättäjät ja virkamiehet haluavat. Porvoon kaupunki lähti mukaan palvelusteleihin kovin vajain ja puutteellisin tiedoin. Tämän vuoksi on näitä ongelmia, kun muualla ollaan oltu paljon varovaisempia.

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.