”Jokin” teki Aleksin sillasta kuplivan

Antte Vaahterainen ja Henry Huovinen paikkaavat Aleksanterinkadun sillan pintaa.

Matilda Isohella

PORVOO | Aleksanterinkadun sillan päällyste on taas työn alla, kun uudehkon sillan asfaltti ei ota pysyäkseen. Rahaa palaa ja liikenne kärsii.

Siltarakentamisen asiantuntijan mukaan Aleksanterinkadun sillan kaltainen kermimattoeriste on yleisesti käytössä ympäri Suomea muun muassa kolmos- ja nelosteillä. Kaikkialla ei kuitenkaan ilmene samanlaista kuplimista kuin Porvoossa.

Projektipäällikkö Timo Repo Uudenmaan ELY-keskuksesta kertoo, että ongelmaa on tutkittu, muttei ratkaistu. Hän myöntää, että samansuuntaisia ongelmia on muuallakin Itä-Uudellamaalla.

– Työn aikana vain on sattunut jotain, mikä sen aiheutti, hän toteaa.

Lue lisää perjantain Uusimaasta

Written by:

Tanja Kuisma

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Tuhansien järvien ja jokien maasta luulisi löytyvän osaavaa porukkaa sillanrakennusprojektin koko prosessiin. Niin tutkimuksesta, suunnittelusta ja urakoitsijoiden valinnoista aina varsinaisiin toteuttajiin. Lievä ylimielisyys paistaa tuosta "jokin" siellä kuplii kommentista. Jospa se onkin joki eikä jokin? Joka tapauksessa ELY-keskuksessa peiliin katsomisen paikka.

urakalla (ei varmistettu)

Kuplimiseen on aivan yksinkertainen selitys. Kansirakenteen betoni on ollut työvaiheen
aikana liian kosteaa. Kun kosteus työntyy ulos betonista niin se samalla irroittaa eriste-
maton betonin pinnasta. Näin yksinkertaista se vain on!

tomppeli (ei varmistettu)

Heh, jos on näin yksinkertainen ratkaisu mitä nimim tomppeli ehdottaa sitä pikimmin pitäisi urakoiden valvontaa tehostaa ja tuo ylimielisyys karsia pois prosessista. Jospa projektipäällikkö hieman selventäisi miten ongelmaa on tutkittu ja miksi sitä ei olla pystytty ratkaisemaan? Kalliiksi tulevat tällaiset rakentajakaiffarit.

urakalla (ei varmistettu)

Osallistu keskusteluun