Takuu ei tuo turvaa

Jokaiselle kurjalle asialle ei voi antaa poliittista takuuta.

Ensimmäiseksi taataan vanhempainvapaa, sitä jatketaan subjektiivisella päivähoitotakuulla, kodinhoitotakuulla, koulutustakuulla, nuorten takuutyöllistämisellä, minipalkkatakuulla, lääkäriin pääsytakuulla, lääkekorvaustakuulla, muutosturvatakuulla, toimeentulotakuulla ja lopulta laitoshoito- ja hautaustakuulla.

Takuista puuttuu onnellisuustakuu, jonka itäsaksalaiset aikoinaan kirjasivat perustuslakiinsa. Huolimatta takuuyhteiskunnasta huostaan otettujen lasten ja koulupudokkaiden määrä nousee, ilman jatkokoulutuspaikkaa jäävien osuus pysyy korkeana, nuorisotyöttömien ja aikuisten työttömien määrä lisääntyy, syrjäytyneiden osuus nousee ja vailla riittävää hoitoa olevien vanhusten määrä on suuri.

Takuu ei toimi ilman rahaa. Jotakin voidaan taata, jos yhteiskunta pystyy tuottamaan lisää voimavaroja, mikä tarkoittaa jaettavan rahan kasvua. Jakovara ei lisäänny, elleivät työllämme syntyvät tavarat ja palvelut mene kaupaksi. Nyt näin ei ole.

Etuja ei tarvitse leikata, takasi Ranskan uusi presidentti Francois Hollande vaalien alla. Muutaman kuukauden hallitsemisen jälkeen ranskalaiset ovat palanneet kaduille protestoimaan, kun presidentin on pakko säästää menoissa.

Suomen korkea luottoluokitus on sokaissut silmämme. Uskomme, että velkaa voidaan lisätä ja kuntien menoja kasvattaa tekemällä uusia takuulupauksia.

Velan kasvaessa ja suhdanteen heiketessä, yhä harvemmat joutuvat työllään kustantamaan yhä useamman toimentulotakuun. Samalla tavalla vähävelkaiset maat kustantavat ylivelkaantuneiden elämän.

Nykynuoriso tulee elämään aikuisuutensa taloudessa, jossa yksi työtätekevä maksaa kolmen töistä poissa olevan elämän. Se toteutetaan lisäämällä palkkaveroja sitä mukaan kuin eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lapset lisääntyvät. Siitä voi antaa takuun. Kuka takaa sen, että töissä olevat suostuvat maksajiksi?

Written by:

A-P. Pietilä

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Joku minua viisaampi nasevasti ilmaisi, että APn perustehtävä tässä lehdessä on mollata demareita. Ja koska demarit ovat olleet suuna päänä vaatimassa takuita Suomen vakuuksille, niin tästäpä oivan aasinsillan AP saikin. Mutta minä, minäpä väitän vastoin AP:n ensi hönköstä, että kyllä hyvinkin jokaiselle kurjalle asialle voidaan antaa poliittinen takuu.

Otetaan esimerkiksi kuolema, kurjaahan se on. Yhdenkään ihmisen liikkiötä ei sivistysvaltiossa maanpinnalle mätänemään jätetä, joten hautaus/tuhkaustakuu on fakta mikä fakta. Mutta eihän takuu siihen suinkas lopu: kristilliset antavat vielä taivastakuun jatkoksi - tosin ehdollisena, mutta takuun kumminkin.

Tämän katajaisen kansan takuuvalikoimista ei suinkaan puutu onnellisuustakuu. Nimittäin postmodernin kansan onnellisuus on ihan sama kuin teollisen agraariyhteiskunnan aikainen hyvinvointi. Nyt onnellisuus ja hyvinvointi ovat synonyymejä. Kansainvälisissä onnellisuusvertailuissa suomalaiset ovat osoittautuneet maailman toiseksi onnellisimmaksi kansaksi oitis tanskalaisten jälkeen. Tämän suuri onni ja autuus on seurausta perustuslaistamme, joka takaa meille ihmisarvon, yhdenvertaisuuden ynnä taloudelliset, sivistykselliset ja sosiaaliset oikeudet. Mitä muuta AP tarvitsee ollakseen onnellinen (paitsi demarien häviötä puoluekartalta)?

Toimeentulotakuu ja nuorisotakuu ovat siitä hyviä, että jokainen joskus (paitsi AP) saattaa tarvita turvaa ja tukea. Säätelemättömän finanssi- ja markkinatalouden yhä nopeammassa syklissä toistuvat notkahdukset, taantumat, lamat etc. tekevät meidät niin ihanan tasa-arvoisiksi. Ihmisestä on moneksi, välillä voi olla pömpöösin omakotitalon omistaja ja IT-alan johtaja Matarista ja toisen kerran työtön kunnan vuokralainen Myyrmäestä. Että silleen niistä takuista ja niiden kestävyydestä.

asiaihminen (ei varmistettu)

"Kansainvälisissä onnellisuusvertailuissa suomalaiset ovat osoittautuneet maailman toiseksi onnellisimmaksi kansaksi oitis tanskalaisten jälkeen. "
Suomessa on voimakas pillerikulttuuri. - Esim. vanhukset lamaannutetaan pillereillä sänkyihmisiksi. Näin ei tarvita hoitajia esim. vahtimaan dementoituneita, jotka ovat menossa milloin minnekin.
Näköjään "onnellisuuspillereitä" on alettu määrätä lääkkeeksi alituisesta masennusta kärsivien lisäksi myös elämän kolhimille - esim. työttömille. - No, eipä tarvitse pelätä levottomuuksia (vrt. viime vuosien Ranska) tai jytkyä ensi kuntavaaleissa.

pilleriyhteiskunta (ei varmistettu)

Hmm... Kokoomushan antoi taannoin takuun toivosta. Kyllähän sekin on poliittisena takuuna toiminut ihan kestävästi esim. Sari Sairaanhoitajan kohdalla.

asiaihminen (ei varmistettu)

Ylivoimaisesti huonoin asia sanomalehti Uusimaassa on politiikka ja puolueelliset kirjoitukset. Tekisi mieli pelkästään sen vuoksi perua tilaus.
Kokoomus on puolue, joka hymyilee kuin Stubb ja tekee juuri niin kuin itse haluaa, täysin väestön halusta riippumatta. Demarit ovat puolue, joka on unohtanut oman identeetinsä ja työtä tekevän väestön. RKP:llä ei ole omaa tahtoa, vaan peesaa vallassa olevaa. Demarit ovat unohtaneet työtä tekevän väestön aina vaan hakee valtaa. Muitahan oikeita puolueita Suomessa ei ole, vaan erilaisia joukkoja henkilöitä, jotka seisovat tietyn joukon riveissä. Tavallisten ihmisten puoluetta ei ole, ei nuorten, ei työtä tekevien, ei työttömien, ei eläkeläisten eikä muidenkaan.
Takuusta on lähes aina maksettu etukäteen enemmän kuin takuu turvaa.

pari kommenttia (ei varmistettu)

"Ylivoimaisesti huonoin asia sanomalehti Uusimaassa on politiikka ja puolueelliset kirjoitukset. Tekisi mieli pelkästään sen vuoksi perua tilaus."

No voihan jepulis, paljonko maksat Uusimaan tilauksesta?

asiaihminen (ei varmistettu)

Kyllä minä maksan Uusimaan tilauksesta aivan normaalin tilausmaksun eli yli 200 euroa vuodessa. Onko siinä jotain kummalista, eihän täällä netissä ole oikeastaan mitään paikallisia juttuja.

pari kommenttia (ei varmistettu)

Täälllä Porvoossa kaikesta pitää maksaa, jopa Uusimaasta. Sunnuntaisin se tulee ilmaiseksi ja kyse on siis Uusimaasta, ei Keski-Uusimaasta. En nimittäin tiennytkään Uusimaata jaettavan Vantaalle.

Porvoossa kaikk... (ei varmistettu)

Pietilä: "Ensimmäiseksi taataan vanhempainvapaa, sitä jatketaan subjektiivisella päivähoitotakuulla, kodinhoitotakuulla, koulutustakuulla, nuorten takuutyöllistämisellä, minipalkkatakuulla, lääkäriin pääsytakuulla, lääkekorvaustakuulla, muutosturvatakuulla, toimeentulotakuulla ja lopulta laitoshoito- ja hautaustakuulla."

Jo ainoastaan tämä kappale saa ihokarvani karrelle ja minut niin tukkoon, etten pysty sanomaan muuta kuin, että tuolla tavalla ajattelevan tyypin kanssa en haluaisi ikinä asua samalla planeetalla.
Eiköhän tämä kerro kaiken, mitä ajattelen hänestä ja hänen puoluepolliitisista näkemyksistään.

Eri planeetalta (ei varmistettu)

Arvaas miltä meistä ihan tavallisista ihmisistä tuntuvat lullukkasukupolven pullamössöämmien "mulle kuuluu" vaatimukset á la "...on taattava vanhempainvapaa, sitä jatketaan subjektiivisella päivähoitotakuulla, kodinhoitotakuulla, koulutustakuulla, nuorten takuutyöllistämisellä, minipalkkatakuulla, lääkäriin pääsytakuulla, lääkekorvaustakuulla, muutosturvatakuulla, toimeentulotakuulla ja lopulta laitoshoito- ja hautaustakuulla."

Tarkkailija

Vain pari huomiota Pietilän "takuu ei tuo turvastaa". Nämä takuut, joita suomenkin poliittinen eliitti alvariinsa jakaa, ja usein juuri vaalien alla ovat vaalitäkyjä !
Ja Pietilän jutussa on omituinen jatko sisältäen erinäisiä "subjektiivisia takuita".

Ilmeisesti Pietilä ei tiedä tai ei ole lukenut kokoomusjohtoisen sixback- hallituksen talousarvio esitystä, jossa juuri poistetaan näitä subjektiivisä takuita mm. sosiaali- ja terveyshuollon rahoituksesta pois 25 miljoonaa euroa, saiarausvakuutuksen korvauksesta 71 miljoonaa euroa, lapsilisien indeksikorotukset leikataan, samoin käy työttömyysturvaan, opintotukeen.

Kotitalouksilta leikataan 830 miljoonaa euroa eli 10 kertaa enemmän, kuin hallituksen mainostama "solidaarisuusvero" rikkaille.

Olisko Pietilällä rohkeutta kirjoittaa näiden, kansalaisille ja kuntalaisille kuuluvista
takuista.

Jori Porspakka,... (ei varmistettu)

Ehkä Pietilältä ei puutu rohkeutta, eikä varsinkaan röyhkeyttä, mutta asioiden OBJEKTIIVISTA arviointia kyllä.
Hän on niin oikeakätinen kuin olla voi ja ottaa aina oikealta kaikki kannanottonsa asioihin.

Jos Pietilä olisi päivän diktaattorina, mitä tapahtuisi??
Kenelle minun lisäkseni se on kauhuskenaario?
Tuollaiset ukot hirvittää. Ainakin minua.

Rikkaruohonjuur... (ei varmistettu)

Rikkaruohotaso... Jos ja kun kerran Pietilä on oikeakätinen, niin mitä vikaa oikeakätisyydessä on?
Meikäläinen, kun on ihan vasenkätinen niin on koko ikänsä saanut kuulla: ooks sä vasenkätinen, ihan on ollut maailman ihme. Kynä oikeaan käteen, oon saanu kuulla koko ikäni.
Ja nyt, sitte ihmetellään ku Pietilä onkin oikeakätinen. On tää maailma mennyt kyllä aivan ylös alasilleen, kun ei enää ota selvää pitääks kynä olla oikeessa vai vasemmassa kädessä?? Kummassa??

Komentoora (ei varmistettu)

Tarkkailija: Arvaas miltä meistä ihan tavallisista ihmisistä tuntuvat lullukkasukupolven pullamössöämmien "mulle kuuluu" vaatimukset ...

Mitäs sukupolvea sinä olet ja miten niin TAVALLINEN ihminen? Kaikki me olemme TAVALLISIA ihmisiä ja sinäkin saatat - kuten oikeistokapitalisti-Pietiläkin, joutua apua pyytävän osaan!! Ei ole olemassa myöskään takuita kenenkään hyväosaisuudesta!!
Isommatkin ihmiset ovat kaatuneet omaan näppäryyteensä.

Yksikin askel... (ei varmistettu)

Ihminen pienuudessaan turvautuu materiaaliin. Varsinkin täällä lännessä ja maissa, joissa ei ole luonnon katastrofeja - VIELÄ!
Mutta kuten olemme nähneet ja kuulleet, kaikki materia on lopultakin aivan mitätöntä silloin kun tuli, tulva, maanvyöry tai vastaava tulee ja ottaa vallan.

Siinä kaikenlaiset vakuutukset ja takuut mitätöityvät silmänräpäyksessä.
Täällä kellukkasukupolvet rypevät rahassa ja luulevat itseään kuolemattomiksi, sekä omaisuuttaan ikuiseksi.
Onneksi näin ei koskaan ole!!

Sitä paitsi ihmisen suurin vaara on hän itse.

Itseltään kukaa... (ei varmistettu)

Punapääoma katosi hetkessä, ja jäljelle jäivät savuavat rauniot. Se oli takuulla taustalla olevien demareiden ja kommareiden syytä. Yleensä epäonnistunut yrittäjä pannaan liiketoimintakieltoon, mutta nyt nämä samat luottamusmieht vastaavat valtakunnan asioista. Että sillä lailla.

Muistokirjoitus (ei varmistettu)

Edellä esitetyissä yrityksissä tyrineet eivät jatka, mutta ay- ja vasemmistotaustaiset luottamusmiehet hilluvat uusissa vaativissa tehtävissä. Eikö ministeriltä voisi vaatia muutakin kuin ylioppilastutkinto?

Elämän kouluu p... (ei varmistettu)

Kun Neuvostoliitto romahti, sanottiin, että nyt kommareiden silmät aukesivat ja oikeisto hekotti pirunnauruaan.
Nyt EU romahtaa ja meidät siihen kuseen ajaneet oikeistolaiset joutuvat raottamaan rasvaisia silmäluomiaan ja me vasurit nauramme paskaisesti!!

Aikansa kutakin... (ei varmistettu)

Tässä entisessä hyvinvointivaltiossa koneet hoitavat jo kaiken.
Itsepalvelu on kuitenkin monessa mielessä kallista.
Kassat, lentokentät, lipunmyynnit, ja mitkä kaikki ovatkaan jo robottien eli tietokoneiden miehittämiä.

Missä, missä ihmiset, mihin ovat kadonneet - tiedätkö syyn?
Tiedän.
Suurpääoman voitonmaksimointipyrkimyksiin.

Inhimillisyydellä ei ole mitään väliä kunhan rattaat jauhavat omistajaluokalle lisää kapitaalia keinolla ja hinnalla millä hyvänsä. Näinhän se on aina ollut ja on edelleen.

Kone hoitaa hommat keuhkoilematta, lakkoilematta, vaatimatta lisää liksaa.
Näin tilannetta perustelee kyykyttäjä.

Koneet hoitaa kaiken halvemmalla, tuottaen maksimaalisen voiton omistajalleen!
Koneet hoitavat meidät kohdusta hautaan.
Ilmeisesti kohta myös suvunjatkamisenkin.

Millaisia kovakuoriasia sitten mahtaa syntyä kun nytkin ovat niin kovia ja kiiltäviä nuo tietyt piirit, ihan kuin jonkun koneen jälkeläisiä...

Kovat ja kiiltävät (ei varmistettu)

Nyt on sitten kokoomus ajamassa alas myös liikkuvaa poliisia. Ilmeisesti
"peltipoliisit" ovat oppineet homman. Tuolla mökkikunnassa poliitikot
voivat huokaista helpotuksesta, kun ei ole "liikuvia" ei tartte sakkoja pelätä
eikä joutu "hönkäisemään" laitteeseen turhasta. Sitten pari kertaa sattui tuossa
kesä-heinäkuussa että eräs kotihoidon mummeli - elävä kuin elohopea - ikä
n. 85 v. oli odottamassa partiota aamusella portailla yöpaidassa kimpsuineen
ja kampsuineen: "nyt lähtetään evakkoon." Onneksi oli lämmintä. Takuulla!

vorwärts (ei varmistettu)

Suomella ei ole varaa (eikä tule olemaan varaa) nykymuotoiseen hyvinvointiyhteiskuntaan. "Toivotaan, toivotaan" -politiikalla otetaan lisää velkaa (jopa etelän koijareiden hyvinvoinnin maksamiseen), mutta se on petollista politiikkaa. Kenelläkään hallituspuolueiden poliitikoilla "ei ole munaa" sanoa totuutta suoraan. Tai voihan olla, että taivaalta tulee ystävällismielisiä ufo-miehiä, jotka antavat Suomen käyttöön jonkin mullistavan energiantuotantomenetelmän ja Oy Suomi Ab pelastuu...

Kansalainen Kane (ei varmistettu)

Nykymuotoiseen hyvinvointiyhteiskuntaan???
Miten nuori mahdat olla, jos pidät tätä hyvinvointiyhteiskuntana??

Se meni jo noin 30-vuotta sitten, ennen Iiro Viinasen, Esko Ahon ja Paavo Lipposen päällepäsmäröintiä ja hyvinvointiyhteiskunnan romuttamista, sekä Suomen ajamista tähän EU-helvettiin.

Kovat ja kiiltävät (ei varmistettu)

Tämä on hyvinvointiyhteiskunta... ja sellaisen "häviäminen" ei ole näköpiirissä. Sinun muistelemallasi punamultadiktatuurilla ei ollut mitään tekemistä hyvinvoinnin kanssa, se oli jälleenrakentamisen loppuvaihetta ja kaupungistumisen "keskivaihetta"... ja siitäkin selvittiin... vaikka sinunlaisesi pistivat kampoihin minkä kerkisivät. Niin muuttuu maailma... kaikeksi onneksi.

Tarkkailija

Tuosta vasemmiston listasta unohtui vielä Työväen Turva-vakuutusyhtiö.
Joka kuulemma konkurssipäivänään tarjosi vielä eläkevakuutusta asiakkailleen
pitkällä aikavälillä. Eero Rantala koijasi nekin rahat jonnekin ja lähti ulkomaille
hyviin hommiin. Tuli vielä myöhemmin Suomeen ja elää kai vielä? Sellaisia kump-
paneita näillä ammattiyhdistysliikkeen miehillä.

Korpraali res. (ei varmistettu)

Tarkkailijalle tiedoksi, että vaikutat juuri ikiaikaiselta itänaapurin systeemin naapuriaan kyttäävältä TARKKAILIJALTA, niin et tiedä minusta yhtään mitään.
Älä siis yritä määritellä kanssaihmisiäsi, vaikka kuinka tarkkailetkin lajitovereitasi.

Suosittelen muuttoa Pohjois-Koreaan! Siellä tarkkaillaan toinen toisiaan.

Tarkkailukarjakolle (ei varmistettu)

A-P. Pietilä ei ole objektiivinen vaan puhtaasti provokatiivinen henkilö jonka elämäntehtävä tuntuu olevan vasemmiston, SDP ja muiden kuin oikeistopuoluiden nokkiminen. Mitä tahansa voi heitellä ilmaan kun tarkastelee asiaa vain yhdestä ilmansuunnasta. Kokoomuksen mokat voi lakaista lattialle ja SDPn aikaan saamat työaika, työsopimus, lomat ym asiat voi unohtaa kokonaan. Ei ollut Kokoomus tai AP järjestämässä näitä asioita.

Parempi olisi, että palattaisiin 1800 luvulle silloin kaikki oli hyvin. Ei ollut takuita muusta kuin siitä, että rikkaat rikastuu ja köyhät pysyy köyhinä. Kaikki asiat päätettiin yhden pöydän ääressä ja siinä ei ollut kuin tietyjen sukujen tuolit.

Ei AP:ta kiitos (ei varmistettu)

Kyllä AP:ta kiitos! Näin vasemmistopuolueen jäsenenä haluan, että oikeisto AP:n nimissä nostaa pöydälle pölvästit ajatuksensa. AP on hölmöyksien oikeiston arvojen ja asenteiden kiteyttäjänä ihan OK. Mistä muuten tietäisitte, millä ehdoin sielunne ja ruumiinne kapitalismin kukkuloille myydään?

asiaihminen (ei varmistettu)

A-P lienee kokoomusjohtoisen persukansan edustaja, joka huutelee puskasta eikä kykene vastuunottoon. Näitähän tässä maassa riittää vaivaksi asti. Takuuvarmasti, heh.

Pienimunainen s... (ei varmistettu)

60-luvulla otettiin ensiaskeleita hyvinvointiyhteiskunnan luomiseksi.
Todellinen startti oli 70-luvulla, jolloin väestörakenne oli paljon edullisempio kuin nyt.
Suuret ikäluokat siirtyivät elikeinoelämän palvelukseen. Siis tämä huoltosuhde oli erittäin edullinen.
Nyt julkisen sektorin osuus on kasvanut vähitellen 70-luvun 20%:sta noin 50% .iin.
Nyt tämä suuri ikäluokka on siirtynyt lähes kokonaan eläkkeelle.
Riippumatta siitä, mikä puolue on asioiden johdossa edessä on kustannusten karsiminen julkisen sektorin puolella. Työntekijöitä ei ole riittävästi lisättävissä tuottavaan työhön.
On siis lisättävä työn tuottavuutta ja saatava maahan työtä tekeviä maahanmuuttajia.
Jotta saataisiin investointeja maahamme joudutaan alentamaan tai jopa poistamaan yritysverotusta.
Päättävien ja vastuullisten poliitikkojen löytyminen ja saanti näitä päätöksiä tekemään voi olla vaikeata. Muita kyllä löytyy.

TimoErik

Työttömät suomalaiset ja maahanmuuttajat töihin siinä on sitä reserviä pitkäksi aikaa.Onko meillä varaa haalia vielä lisää maahanmuuttajia elätettäväksi "nimikkeellä työtätekeviä ".Kyllä työhaluja alkaa löytyy kun vastikkeeton rahanjako lopetetaan.

romanov (ei varmistettu)

ROMANOV Muuten samaa mieltä, mutta vastikkeeton rahanjako, voisi olla perustulo, mitä annetaan työmarkkinatuen sijaan riittävästi, ettei tarvi stressaantua työkyvyttömäksi, kuten minä työhaluisena alle köyhyysrajan työllistämistuki-palkalla (n. 600€/kk) ja vaaditaan työtä tekemään kykynsä mukaan, koska on monenlaisia rajoitteita ihmisillä.

S.H (ei varmistettu)

Pisnismiehet ja muu puolirikollinen toiminta on valtiovallan erityisessä suojeluksessa kokoomuksen Suomessa. Siihen kun yhdistää rakenteellisen korruption, ylettömän virkavaltaisuuden (tsaarinaikaista perua) ja vielä 1940-luvulla syntyneen ahneen sukupolven aiheuttaman eläkepommin, niin ei ihme, että lapsiministerit ovat helisemässä miljardien eurojen ulkomaanvelan kanssa. Onneksi sentään ymmärretään purkaa turhia päällekkäisiä rakenteita, konkurssikuntia, verovaroin rahoitettuja valtion laitoksia ym. rahareikiä, jotka aikonaan perustettiin pelkästään suurten ikäluokkien työllistämiseksi, kun maatalouden rakennemuutos vei väen toimistoturhakkeiksi. Vielä kun valtion ja kuntien työntekijöiden palkat puolitetaan, niin saadaan oikeat, lakisääteiset asiat Suomessa hoidettua länsimaalaiselle tasolle. Naurattaa muistella, kuinka aikoinaan 70-luvulla perustettiin sellainenkin omituisuus kuin seutukaavaliitto (!), kun ei suurten ikäluokkien oppikoulun käyneille pojan- ja tytönhulttioille löytynyt muuta työtä. No, seutukaavaliitto onneksi kuivui kokoon melko pian. Mutta löysiä virkoja ja turhakkeita Suomesta löytyy edelleen liikaa, ja kovalla palkalla vielä! Potkuja ei aina tarvitse antaa, mutta 50 % palkka-ale voisi piristää kummasti.

Hauki on kala (ei varmistettu)

HAUKI ON KALA (NIMIMERKKI) Pisnismiehet ja muu puolirikollinen toiminta on valtiovallan erityisessä suojeluksessa kokoomuksen Suomessa.

Tuo on totta ja kaikkien tiedossa.
Harmaa talous saa kukoistaa, johtajien asunto- ym. edut ovat arkea, veropakolaisuus ikuista, tekemättömästä työstä saadut bonukset käytäntö.... lista on loputon.

Pientä ihmistä kusetetaan ja on luotu kuva, että muka me, joidenkin hävyttömän pienten avustusten varassa elävät olemme se suurin yhteiskunnan taakka.

Tosiasiassa systeemi on se, että suuryritykset ja suurituloiset ökyrikkaat vetävät välistä kaikkein suurimmat toimeentulotuet, niitä kutsutaan vaan eri nimillä!!!
Kuten esim. asumistuki, joka siirtyy automaattisesti sijoitusasunnon omistajan tilille.

Tämä vain eräs pieni tulonsiirtomuoto, niitä on pilvin pimein tässä riistäjän luvatussa maassa.

Riistäjien luva... (ei varmistettu)

Suomessa ei ole ollut tsaaria eikä myöskään tsaarinaikaa. Lait olivat Ruotsinajan perua ja Suomesta tuli suuriruhtinaskunta 1809 ja meillä oli suurruhtinas. Virkavaltaisuus on meillä ihan omaa keksintöä.
Ahneet 1940-luvulla syntyneet avustavat lapsiaan enemmän kuin koskaan.
Se siitä ahneudesta. Tietysti poikkeuksia aina löytyy.
Nämä yllämainutut ' hulttiot' loivat Suomesta hyvinvointivaltion. Puretaanko se vain siksi, että nuoremmat ahkerat eivät sitä tarvitse.

TimoErik

Suomessa kaikki meni parempaan suuntaan heti kun päästiin Ruotsin vallasta eroon. Ruotsin alaisuudessa emme koskaan olisi saaneet itsenäisyyttä.
Suomesta on vain alettu rakentaa euroopan amerikkaa, jossa rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Tämän hetken linjana on hyvinvointivaltion varmistaminen ainoastaan hyväosaisille ja varsinki yrittäjille.

historiaa ja ny... (ei varmistettu)

Asumistuen poisto todennäköisesti laskisi vuokratasoa.
Suomessa on käytössä ns. hyvinvointivaltio ja periaate, että pidetään huolta vähäosaisista. Kuinka kauan veronmaksajat haluavat tätä systeemiä jatkaa, jää nähtäväksi.
Vanhojen puolueiden vallassa ollessa tämä hyvinvointivaltion luotiin.
Nyt vaaleissa voi äänestää vaihtoehdon puolesta ja lopettaa tällaiset avustukset.

TimoErik

Ovela veto. Itseasiassa vanhat puolueet ovat tuhonneet hyvinvointivaltion ja ajaneet maan köyhät karmaisevaan ahdinkoon. Asumistukihan ei auta köyhiä, koska hehän saavat vuokrarahansa perusturvasta, vaan se auttaa pienipalkkaisia asuntovelallisia ja eläkeällisiä.

Yrittäjä (ei varmistettu)

Asumistuki nimenomaan ylläpitää korkeita vuokria ja sijoittajia vartenhan tuo käsittämätön, järjenvastainen, EPÄOIKEUDENMUKAINEN järjestelmä on luotu.

Onhan se mieletöntä, että sijoittaja ostaa komeron, jota vuokraa ???kk-hintaan ja kuittaa Kelalta siitä ???euroa tekemättä yhtään mitään sen eteen!!

Minulla on lähiomaisia, jotka tämän häikäilemättömän ryöstön kohteeksi ovat joutuneet toistuvasti.
Luukussa ei toimi mikään, sinne tulee saneeraus, sillloin siellä ei voi asua, mutta maksat täyttä vuokraa!
Täällä ylläpidetään tyrmistyttävää omistajien, sijoittajien ja muiden raharikkaiden väärinkäytöstä!

Se on kokoomuksen ja muun oikeiston, mukaanluettuna SDP:n valtaverkosto, joka ylläpitää ja myötävaikuttaa kapitalistin rikolliseen rikastumiseen ja köyhien kyykyttämiseen.

Riistäjien luva... (ei varmistettu)

Asumistukea saavat asuvat myöskin kaupungin asunnoissa, jos tuki otettaisiin pois, kaupungin omistamat asunnot jäisivät tyhjiksi ja ihmiset asunnottomiksi.
Ja vuokranantaja ei kuittaa KELA:lta yhtään mitään se on asukas joka saa asumistukea vuokraansa.
Jos asumistuki poistettaisiin niin et ole edes ajatellut mikä katastrofi siitä syntyisi?
Sitä paitsi tavallinen vuokra-asunto vapailla markkinoilla ei hinnaltaan eroa paljonkaan kaupungin omistamaan ja vuokraamaan asuntoon, voi olla aivan saman hintainenkin. Eri asia on luxus ja hienostokaupungin osien kalliit vuokrat, mutta niihinkään ei KELA anna täyttä korvausta eikä niihin tavallinen vuokralainen edes pyrikään.
Ja vuokra-asunnossa jossa on esim. putkiremontti ja asunnossa ei voi asua tai asuminen rajoittuu ei siitä tarvitse yksityisilläkään markkinoilla maksaa täyttä vuokraa siltä ajalta.
Siitä olemassa ihan listat mikä koskee asumisoikeuksia.
Kysyä voi vuokralaisten liitosta.

Nokinenä & Hanna (ei varmistettu)

Asuntokupla, vuokrakupla ja KELA:n kautta pienituloiset maksaa suoraan
keinottelijoiden tilille. Tämä ei kertakaikkiaan ole sivistynyttä meininkiä.
On suorastaan luotu häpeällisiä nöyryyttämismekanismeja muka tukina,
joita vasemmistoliitto kehuu aikaansaaneensa, kun on luotu asuntotorpparien
köyhälistö. "Tuossa on pöytä", sanoi Erkki Tuomioja vihdoinkin. Ben Zyskowicz
säesti. Voisiko arvon herrat yhdistää voimansa ja puhdistaa pöydän asuntohäpeästä Helsingissä, jossa on Manhattanin hinnat ja KELA korvaa.
Ei jokaista euroa tarvitse lähettää etelän helmaan ja nollata peruspalvelut
kunnissa ja viedä poliiseilta ja harmaan talouden tutkijoilta resurssit.

VORWÄRTS (ei varmistettu)

Helsingissä, jossa Manhattanin hinnat...
Se on niin, että jokaisessa maassa pää- tai suurkaupungin keskustat on hinnoiteltu kalliiksi.
Et sinä esim. New York´in keskustasta saa niinkään hyväkuntoista koppia halvalla, kuin Helsingistä.
Tietäisitpä minkälaisista torakkapesistä ja tunkkaisista pienistä kopperoista siellä maksetaan maltaita, kunhan asunto sijaitsee hyvällä paikalla keskellä kaupunkia.
Ja niin on muuaallakin maailmassa.
Pakkoko se on asua Helsingin keskustassa, kun jo kaupungin asunnon saa helpommin vähän pidemmältä keskustaa. Ja vuokratkin ovat edullisempia pois ydinkeskustasta lähdettyä.

Nokinenä & Hanna (ei varmistettu)

Kyllä tässä "maailman parhaaksi maaksi" kehutussa maassa olis kirveellä töitä!!

Moni asia on viturallaan! Epäoikeudenmukaisuus ja laillistettu rikollisuus rehottaa!

Riistäjien luva... (ei varmistettu)

Järjestemä ylläpitää hyväosaisten sallittua rikollisuutta, sen näkee kaikessa.
Huijaamiseen perustuva mainonta on sallittua, varakkaiden veroedut- ynnä kaikki muut ilmaispalvelut heille ovat VERONKIERTOA ja markkinatalouden heille suomaa eriarvoista asemaa lain edessä meihin muihin nähden.

Erioikeisilla t... (ei varmistettu)

Jyri Häkämiehellä (kok) oli otsaa ehdottaa että talousrikolliset ja konkurssivelalliset saisivat anteeksi velat (yhteiskunta maksaa!) velkajärjestelyssä joka nyt kestää 3 - 5 vuotta, että se lyhennettäisiin 2 vuoteen, että pääsisivät taas jatkamaan epärehellistä "yritystoimintaansa". Salli mun nauraa! Loppuiäksi linnaan sellaiset kuuluvat, tai ainakin minimipalkalle johonkin harjoittelijoiksi. Eikö Suomessa järjestäytynyt rikollisuus ole kielletty? Siihen kai Sauli viittasi, kun sanoi, että on vihdoin katsottava totuutta silmiin... Suomessa käydään JO hiljaista kansalaissotaa, uhrit ovat pikäaikaissairaita, pieneläkeläisiä, nuoria ilman työpaikkaa, ihmisiä ilman tulevaisuutta ja toivoa, mistään takuista puhumattakaan. Pahinta on kuitenkin yhä laajemmalle levinnyt asenne, että heidän kohdallaan ei tarvitsekaan korvaansa lotkauttaa. Tämä asenne on vaarallinen. Jollei nykyinen valtiovalta ymmärrä omaa etuaan, edessä on mahdollisesti joukkovoima, jonka avulla asiat muutetaan, palkkoja alentamalla, verotusta kiristämällä ja korottamalla sosiaalituet länsimaiselle tasolle. Poliitikot eivät sitä tee, koska pelkäävät äänestäjien katoavan. Mutta suoraa toimintaa tapahtuu jo muissa EU-maissa. Espanjassa tyhjennettiin pari päivää sitten ruokakauppa isolla porukalla. Siitä oli yksi pieni uutinen sinä päivänä. Sen jälkeen ilmeisesti toimitus kielsi uutisen lukemisen TV.ssä. Ketähän nyt mahtaa pelottaa?

Hauki on kala (ei varmistettu)

Sivut

Keskustelu suljettu

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantai klo 8.00 ja perjantai klo 16.00 välisenä aikana.