Kopeteri pelasti veteen joutuneen veneilijän

PORVOO | Rajavartiolaitoksen helikopterimiehistö pelasti veden varaan joutuneen veneilijän tänään maanantaina puolilta päivin.

Rajavartiolaitoksen Helsingin meripelastuslohkokeskus vastaanotti kello 11.25 ilmoituksen hätäkeskukselta, että henkilö on veden varassa Porvoon Kalvöön saaren eteläpuolella. Paikalle hälytettiin Rajavartiolaitoksen päivystävä meripelastushelikopteri ja Glosholmenin merivartioaseman sekä Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen venepartiot.

Helikopteri pelasti verkkoja kokeneen henkilön merestä. Veneilijä oli liikkeellä pienehköllä perämoottorilla varustetulla veneellä, joka oli kaatunut verkkojen noston yhteydessä.

Verkon kokija ennätti olla veden varassa noin 20. Hän selvisi ilman vammoja.

Onnettomuuden syyn selvittäminen jatkuu viranomaisten toimesta.

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

Mielenkiintoista sinänsä että olemme matkalla syksyyn viilenevien vesien kera ja virkavalta jättää merialueella siviilien avun käyttämättä, vai onko meri-vhf niin vanhentunut ja vaikea tekniikka ettei sitä enään käytetä? Kopterin lentoaika on ollut erittäin nopea mutta itse olisin tällä kertaa ollut kohteessa muutamassa minuutissa. Tosin, maanantai aamupäivällä en nähnyt merellä kuin 2 venettä joten harva olisi ollut vastaanottamassa hätäkutsua mutta paljonko radioliikenne olisi siitä häiriytynyt ? Onneksi vesi oli vielä lämmintä mutta entä parin kuukauden päästä kun vesi on muutaman asteen plussan puolella ja kalastajat on merellä tyrskytaimenta metsästämässä...

Veneilijä (ei varmistettu)

Keskustelu suljettu

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantai klo 8.00 ja perjantai klo 16.00 välisenä aikana.