Arto Piela jättää Varuboden-Oslan

PORVOO | Runsas vuosi sitten fuusion tuloksena syntyneen osuuskauppa Varuboden–Oslan toimitusjohtaja vaihtuu. Osuuskauppa ilmoitti maanantaina, että nykyinen toimitusjohtaja Arto Piela, 52, on pyytänyt eroa tehtävästään.

– Tämä oli henkilökohtainen ja perheeni ratkaisu, johon ei liity sen kummempaa dramatiikkaa. Päätös syntyi kesäloman aikana, porvoolainen Piela kertoo Uusimaalle.

Vuosia kestänyt fuusioprosessi on ollut fyysisestikin raskas.

– Tein ratkaisun, että eläkkeelle asti en tässä työssä tässä uudessa tilanteessa halua olla, Arto Piela sanoo.

Varuboden–Oslan hallintoneuvoston puheenjohtaja Marcus Borgström sanoo, että Piela jättää taloon ison aukon.

– Hän on hoitanut ensin Oslaa hyvin ja vienyt fuusiota reippaasti eteenpäin. Hänen työskentelyssään ei ole moitteen sijaa.

Kovin nopeasti Pielalle ei löydy seuraajaa. Hallintoneuvosto päättää askelmerkeistä 12. syyskuuta.

Lue lisää tiistain Uusimaasta.

Kommentit

Vinkiksi Oslan rekrytoijille! Seuraavan johtajan hakemusprossessissa pitäisi ottaa huomioon ensisijaisesti hakijan empatiakyky ja maalaisjärjenjuoksu! Esim onko sairas työntekijä kettuillakseen sairas vai oikeasti sairas? Ja voisiko sairastuminen johtua työpaikasta vai työpaikasta? Myös taloudellinen tuottavuus on tietenkin tärkeää; lyhyemmän aikajakson "vaikka sitten henk.kunnan hyvinvoinnin hinnalla" säästötoimenpiteet ei todellakaan paranna pidemmän aikajakson tuottoa!

sairastunut

Markkinatalouden ABC.
"Säästötoimenpiteet ei todellakaan paranna pidemmän ajanjakson tuottoa."
Meneeköhän se kuitenkaan noin? Yhtään ottamatta kantaa tähän kyseiseen tapahtumaan ja työntekijöiden haasteelliseen tilanteeseen kuluvan vuoden aikana.

Säästöjä tehdään jotta menoja saataisiin leikauttua ja sitä kautta tehostettua toimintaa. Lama siloin lama tällöin, sillä on yllättävän tervehdytyksellinen (meniköhän se oikeisn) vaikutus yritysten tuloksentekoon. Mahdollisuus päästä eroon jonninjoutavista palkansaajista jotka ei ole muutakun tiellä. Tämä näkemys siis pelkästään karhuntaloudesta, ei Oslasta.

Jymy