Lastenlääkäri vastaa Facebookissa kysymyksiin kivusta ja kuumeesta

Viihde
Kommentoi

Lääketieteen tohtori ja lastentautien erikoislääkäri Otto Helve palaa kesätauon jälkeen vastaamaan Facebookissa lasten kipua ja kuumetta koskeviin kysymyksiin.

Palveluun pääsee esittämään kysymyksiä. Vanhempien tuella on suuri merkitys lasten sairastamisessa ja kivun kokemuksessa.

Otto Helve vastaa Kysy Lastenlääkäriltä -palvelussa kysymyksiin noin tunnin ajan joka arkipäivä, mutta kysymyksiä voi jättää Facebook-sivulle myös vastaanottoajan ulkopuolella.

Kysymyksiä voi esittää perusterveiden lasten hoitoon liittyen – akuuteissa tilanteissa tulee kääntyä oman lääkärin puoleen. Palvelun tarkoitus on antaa yleisiä neuvoja lasten kivun ja kuumeen hoitoon, ei tarkkoja diagnooseja.

Lasten kipuun ja kuumeeseen liittyvät kysymykset kirjoitetaan palvelun seinälle. Kysymysten lähettäjät saavat vastaukset suoraan kysymyksen kommenttikenttään viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Palvelun arkistoon on ehtinyt kertyä jo mittava määrä kysymyksiä vastauksineen, joten vastauksen mieltä askarruttavaan kysymykseen saattaa löytää sivustolta myös valmiina.

Kysy lastenlääkäriltä -Facebook-sivulta voi ladata myös pienen kirjasen ”Pipi Milla ja pöpöt”, jonka avulla vanhemmat voivat kertoa lapselle flunssan sairastamisesta sekä kartoittaa lapsen kivun kokemusta havainnollisin kuvin.

Kun kivusta ja kuumeesta tietää enemmän, ne pelottavat vähemmän. Kirjan kipuosio auttaa vanhempia, lasta ja vaikka lääkäriäkin löytämään yhteisen kielen lapsen kivun kuvaamiseen.

Kuvakirja on ladattavissa Facebookin lisäksi osoitteessa www.pipimilla.fi. Kirjasia on myös painettu rajattu määrä ja niitä jaetaan neuvoloissa.

Kysy lastenlääkäriltä -Facebook-sivu on ollut toiminnassa syyskuusta 2010 lähtien. Suuren suosion saavuttaneessa palvelussa on käynyt vuoden 2012 aikana jo yli 300 000 kävijää ja palvelulla on 11 600 tykkääjää. Yleisimpiä kysymyksiä ovat olleet kivun ja kuumeenhoidon lisäksi lasten vatsavaivat ja ihottumat.

Palvelu on avoin kaikille ja se löytyy Facebookista osoitteesta www.facebook.com/kysylastenlaakarilta

Lääkeyhtiö Leiras on sivuston perustaja, ylläpitäjä ja toiminnan rahoittaja.

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.