Kokoomuksen vaaliavauksessa sähköinen tunnelma

Kokoomus ja Perussuomalaiset olivat virittäneet vaalipyydyksensä samoille vesille ja vieri viereen Porvoon torin kulmaan lauantaina. Tunnelmaa selvästikin sähköisti kotikaupungin mustamaalaaminen, jota Perussuomalaisten porvoolainen kärkihahmo on valtakunnan mediassa viime aikoina harrastanut.

Tapani Seppänen

PORVOO | Porvoon Kokoomus käynnisti kuntavaalikampanjansa Porvoon torilla lauantaina. Tunnelmaa sähköisti vieressä ollut Perussuomalaisten teltta. Kokoomusväkeä tuntui jurppivan Perussuomalaisten porvoolaisen keulahahmon harrastama kotikaupunkinsa jatkuva mollaaminen valtakunnan mediassa. Kokoomuslaisten mielestä Porvoon asiat eivät ole läheskään niin huonossa jamassa kuin perussuomalaiset väittävät.

Lue lisää maanantain Uusimaasta

Written by:

Toimitus

Ota yhteyttä

Kommentit

Kommentit

vai vanhusten palveluiden puolesta ! Eikäs se ollut Kokoomus joka torppasi sen hoitajien määrän minimivaatimuksen... ja kuntaliitosta ajaa ? Kokoomus ! Kuntaliitoksesta tyhmäkin ymmärtää, että tulee heikentämään myös vanhusten hoidon tasoa...

AJT

Kiitos kysymyksistäsi AJT. Porvoon Kokoomus haluaa turvata vanhusten palvelut sekä koti- että laitoshoidossa ja on Itä-Uudenmaan kuntaliitosasioissa samoilla linjoilla kuin Porvoon virallinen kanta.

Petri Peltonen (ei varmistettu)

Petri, onko täysi yksityistäminen sinusta oikea tapa, sitähän kokoomus haluaa... Niin virallinen kanta... mutta se oma kanta onkin sitten toinen asia.

VK7 (ei varmistettu)

Jos kokoomuksella on hallussaan kaupunginjohtajan palli, sekä poliittisesti hallitsee kaupunki avioliitolla RKP:n kanssa, olisi suorastaan ihme ellei Porvoossa heidän mielstään kaikki toimisis hyvin. Kaupunginjohtajan yksinvalta on lisäksi varmistettu valitsemalla mahdollisimman heikkoja johtavia viranhaltijoita eli kokoomus hallitsee suvereenisti Porvoota, joten kaikki kritisointi Porvoota kohtaan kohdistuu kokoomukseen.Vähän siitä saavat osansa muiden poliittisten puolueiden saamattomat valtuutetut.

Porvoo = kokoomus (ei varmistettu)

Kiitos kommenteista. Porvoon Kokoomus ei väitä että täysi yksityistäminen on oikea tapa eikä että Porvoossa kaikki toimisi hyvin.
Niin suosittua kuin yksinvalta maailmalla onkin, Porvoon Kokoomus ei kannata sitäkään.

Petri Peltonen (ei varmistettu)

Hei Petri - mitkä ovat ne keinot jolla turvaatte ne palvelut ? haluta aina voi, mutta olisi joskus kiva saada jotain konkreettistakin pelkkien haluamisien sijaan...

gubbe (ei varmistettu)

Tack för frågan, Gubbe. Olin viime sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa hyväksymässä taloussuunnitelmaehdotusta (2013-15), jonka mukaan muun muassa henkilöstöresursseja suunnataan vanhupalveluihin, 2012 teetetyn ikäihmisten hoitoketjuselvityksen suositusten toimeenpanoa jatketaan ja Johannisbergin uusi palvelutalo rakennetaan. Kaikki hyvässä yhteisymmärryksessä muiden ryhmien kanssa. Tämän ylittäviä vaalilupauksia en taida uskaltaa antaa. Mutta muutoin olen sitä mieltä, että kun sote-sektori kuntafuusiosta 1997 lähtien (pelastustoimen ohella) ainoana on tyytynyt palkkainflaation ja väestömäärän mukaiseen luonnolliseen kasvuun, nyt vanhusten osuuden kasvaessa pitäisi ehkä vihdoin pohtia sektorienkin välistä lisäpriorisointia siihen suuntaan (kirjoittelen kieli keskellä suuta...).

Petri Peltonen (ei varmistettu)

Porvoon poliitinen "kähmintäkulttuuri" on yksinomaan Kokoomuksen ja RKP:n heiniä. Se , jos tätä , mitä kaikkea sen sisältä löytyykin, arvostellaan valtakunnan foorumeilla / Pirkko Ruohonen- Lerner, on aivan oikein ja oikeassa. Poliittinen boikotti koskee etunenässä PS:a, koska se uskaltaa arvostella tuota kulttuuria avoimesti, mutta myös muut saavat siitä osansa. Jos esimerkiksi Uusimaa-lehti, joka on sitoutumattomanakin Kokoomuksen käsikassara selvittäisi valtuuston ja hallituksen ihmisten demokrafisen taustan rinnakkaisvertailuna: koulutus, ammatti, ansiot, varallisuus, asuinpaikka, ikä sekä päämielipiteet, joita kukin on ollut ajamassa, antaisi se äänestäjille hyvät lähtökohdat arvioida, miksi he ajavat mitäkin suuntaa. RKP:n kielellisen "ajo-oikeuden" hyväksyn; se on tärkeää ruotsinkielisyyden säilyttämisessä.
Nostan hattua P.R.-L:lle sitkeästä tonkimisesta ja, vaikka sitä kutsuttaisiinkin
" yhteistyökyvyttömyydeksi ". Tähdennykseksi: olen suomenkielinen, mihinkään puolueeseen kuulumaton, herraklubiin kuulumaton, mutta arvostan oikeudenmukaisuutta ja riippumattomuutta. Asunut kymmenellä paikkakunnalla Etelä-Suomessa Porvoo mukaanluettuna ja aina mielelläni kriittisenä äänitorvena missä milloinkin. En ole millään nimellä vaaliehdokas.

Karelin

Karelin, voisitko itse suorittaa tuon demografisen vertailun? Olisin kiinnostunut lopputuloksesta (joka itse asiassa näytti olevan sinulla osin jo tiedossakin).

Petri Peltonen (ei varmistettu)

Petri Peltonen
Nämä tiedot saa puolueetomasti pääosin tutkimuslaitoksilta. Lisäksi se, mitä asioita edustajat Porvoossa ovat "ajaneet" ovat parhaiten Uusimaan tiedossa. Minulla ei ole tietoja- aavistus kuitenkin. Tämä olisi täysin puolueeton selvitys.

Karelin

Porvoossa on katukilpien ja paikannimien kyltit homehtuneet epäselviksi. Sitten kun uusi valtuusto kokontuu, niin jos saisi asian korjaukseen. Samalla voisi kilpien- ja paikannimien tekstit laittaa kielilain 33§:n mukaiseksi. Siis esimerkiksi Gammelbackalle suomenkielinen nimi ja samoin kaikille muillekin nyt ainoastaan ruotsinkielistä nimeä kantaville kohteille.

Suomi Suomena (ei varmistettu)

Tämä keskustelu kulkee mielenkiintoisia latuja... Kokoomus haluaa turvata vanhusten palvelut.
....."Tämän ylittäviä vaalilupauksia en taida uskaltaa antaa ......kirjoittelen kieli keskellä suuta." Peltosen onkin viisasta kirjoitella kieli keskellä suuta, sillä puoluesihteerinne Taru Tujunen ( IS 14.9.2010 ) myönsi, ettei Kokoomus ole työväenpuolue vaan keskustaoikeistolainen kansanliike, joka ei aja minkään erityisryhmän asioita. Ei siis pidä luulla, että vanhustenkaan asioita ajettaisiin tosimielellä vaalien jälkeen.
Olen samaa mieltä Karelinin kanssa Ruohonen-Lerneristä. "Toriparlamentista" tulee solkenaan piikkiä tavalla tai toisella, eräs ennen erittäin paljon arvostamani kriittinen ja asiallinen kirjoittaja on aloittanut varsinaisen solvauskampanjan uskaltamatta kuitenkaan nimetä suoraan - kirjoittaa mm. kuningatarpersusta jne...
Olen hieman eri mieltä RKP:n kielellisestä ajo-oikeudesta, koska ajo-oikeus perustuu kieleen, ei puolueeseen. Sitä todistaa myös SDP:n Maarit Feldt-Ranta lausunnossaan 14.9.2006, ei ole tarpeen toistaa.
Oman osansa kertoo kaksoismonarkian edustaja J.Grönman, joka jätti kh:n kokouksessa 28.11.2011 eriävän mielipiteen liian vaativasta kielisäännöstä. Olikohan "herralla" joku tietty katsottuna tilapalveluiden toimitusjohtajan virkaan mutta Porvoon normaali kielisääntö teki tepposet - pitäähän hakemukset hylätä, muuttaa kielisääntö helpommaksi ja panna uudestaan hakuun.
Yliopistolaissa määritellään ihan omana Åbo Akademin opettajan kielitaito, 78 §:
"Tehtävään vaaditaan erinomainen ruotsinkielen suullinen ja kirjallinen taito sekä kyky ymmärtää suomenkieltä."
Tätäköhän Grönman tarkoitti, jomman kumman toisen kielen taitoa ei vaadita - riittää, että on kyky ymmärtää eli on kuulevat korvat tallella.
Olisikohan ajo-oikeus viety jo liian pitkälle?

Cicero (ei varmistettu)

Hmm, olisikohan tilapalveluiden toimitusjohtajan valinnasta jätetyn eriävän mielipiteen taustalla kielimuurin lisäksi kieliVuori...

OY SNECKAN AB (ei varmistettu)

Porvoossa on "lipsuttu" tuosta kielisäännöstä aikaisemminkin, kun sopiva henkilö ei ole hallinnut molempia kotimaisia kieliä. Asiaa on vain vähän piiloteltu ja palkkauksen jälkeen laitettu valitut henkilöt kielikursseille. Hyvin se on pääosin toiminut, ehkä tuon tiedotuksesta vastaavan henkilön osalta asiat eivät aluksi toimineet, kun tarvittiin pikatiedotusta.

ei paras vaan s... (ei varmistettu)

Sinänsä Kokoomuksen kannattajissa suuria ryhmiä muodostavat muun muassa palkansaajat, eläkeläiset, yrittäjät, opiskelijat, maahanmuuttajat ja työttömät. Mutta kannatuspohjasta riippumatta, kunnan tai kansakunnan tulevaisuudesta vastuuta kantavan puolueen on tasapainoiltava siten, että kaikki kansanosat pysyvät mukana kun kakkua jaetaan. Ja kyllä, Kokoomuksessa saa tarvittaessa olla eri mieltä kuin TT (puoluesihteereitä tulee ja menee, mutta äänestäjät pysyvät...).

Petri Peltonen (ei varmistettu)

No tulipa tuokin "inhimillinen" seikka selville mutta Grönmanin tapauksessa ehdokkaansa ei voinut olla kolmen parhaan joukossa, koska vaati valintaprosessin keskeyttämistä, "kaikki saadut hakemukset olisi pitänyt hylätä ...Nykyisellä liian vaativalla kielisäännöllä tosiasiallisesti estetään pätevimpien hakijoiden mahdollisuudet tulla valituksi"
Että näin Grönman

Cicero (ei varmistettu)

Nyt Cicero vähät liioittelet, mutta jos haluat katsoa mallia pätevästä esittelystä,
niin Rauman kaupunginjohtajan valintapykälä keväältä on ihan esimerkillistä kunta-
osaamista. Niin hakijoiden pätevyyden kuin sopivuuden sekä kuntalain ja hallintomenettelyn kannalta. Milloin Porvoossa?

KÄSI LIPPAAN (ei varmistettu)

Mikä mahtoi olla lii'ottelua? Sitaateissa olleet virkkeet olivat suoria lainauksia Grönmanin eriävästä mielipiteestä, joten tarkoittanet mallin Porvoon kaupungille ja kaup.hallituksen varapuh.johtaja Grönmanille. En katsonut tarpeelliseksi tutustua malliin.

Cicero (ei varmistettu)

Mistähän sanonta molemmat kotimaiset kielet on tullut. Ruotsi ei ole Suomen virallinen kieli, sensijaan se on ns. kansalliskieli ja yleensä valtioilla voi olla useita kansalliskieliä ja yleensä vain yksi virallinen kieli. Suomessa on esimerkiksi Saamenkieli kansalliskieli. Olisi hyvä selvittää asia, miksi 70-luvun alussa ujutettiin ns. pakkoruotsi Suomen kouluihin. Silloin yleisesti puhuttiin, että jos Ruotsi ei olisi pakollinen, niin Venäjä voisi hyökätä Suomeen. Siinä olisi yliopiston tutkijoille tutkimista ja mieluimmin Helsingin yliopistolle.

Suomi Suomena (ei varmistettu)

Suomi Suomena- kirjoittattajalle ! Hävettää tuonlainen kommentti !
Kyllä edes pienikin yleissivistys pitäisi kirjoittajilla olla, ennekuin palstoja likaa.

Karelin

Suomi Suomena, oletko jostain henkilökohtaisesta syystä katkera ruotsinkielen asemasta Suomessa?
Vai onko mielestäsi moraalisesti väärin että jossain valtiossa on kaksi virallista kieltä? (Olisiko kolme parempi?)
Vai onko tämä Sinulle ehkä kansantaloudellinen kysymys? (Pelkkä suomenruotsi tai pelkkä englanti tulisi varmaan halvemmaksi.)

Petri Peltonen (ei varmistettu)

Tyttärentyttäreni 3 - ja 5 - vuotiaat Saksassa puhuvat suomea, saksaa ja espanjaa. 5- vuotias sujuvasti kaikkia ja 3- vuotias puhuu auttavan hyvin ja ymmärtää kaiken. Miksi tämä turha keskustelu. Penskat niin varhain kuin suinkin kaikkiin kielikylpyhin kuin suinkin. Ruotsi ei ole poissuljettu tästä Suomen kamaralla. Ruotsia opiskelleet oppivat helpommin englannin, saksan tms. kielisukuisuuden vuoksi kuin mitään oppineet. Sain ruotsista koulussa 5. Huonosta menetyksestäni huolimatta toimin 4 vuotta suomen ja ruotsin välisenä yhdysmiehenä teollisuutemme haarassa. Oli pakko ja halu oppia. Ja hyötyä on ollut valtavasti. Onko tämä joku perusuomalainen ta kokoomuslainen ongelma?
Katainen puhuu hoonosti perinteisiä kieliä varsinkin ruotsia. Soini antaa haastatteluja englanniksi kansainvälisiin lehtiin. Pankaa lisää sähköä keskusteluihinne.

Karelin

Osallistu keskusteluun