Ruisleivän leipojaa arvostetaan - näillä neuvoilla otat taidon haltuun

Sata vuotta sitten Suomen maaseudulla syötiin suuremmissa perheissä ruisleipää kymmeniä kiloja viikossa.

Suomen Kansallismuseo

Alueelliset erot näkyvät ruisleivissä. Limppuja syödään eniten Itä-Suomessa, Länsi-Suomessa maistuvat reikäleivät ja palaleivät.

Laura Riihelä ja Juuli Hakkarainen

Paras leivonta-astia on puinen taikinakorvo tai -tiinu. Sitä ei pestä käytön jälkeen, vaan juuri jätetään kuivumaan tiinun reunoille.

Keski-Suomen Museo

Suomalaiset ovat valinneet kansallisruoakseen ruisleivän. Äänestyksen järjestivät ELO - säätiö yhdessä MTK ry:n ja maa- ja metsätalousministeriön kanssa. Ruisleipä on kautta aikojen kuulunut suomalaiseen ruokapöytään ja se on niin keskeinen osa suomalaista identiteettiä, että sitä tulee ulkomailla ikävä.

Suomen Leipuriliitto ry/Elina Matikainen

Tervetuloa lukemaan Uusimaata!

Oletko näköislehden ja verkkopalvelun tilaaja? Jos, klikkaa TÄSTÄ.
Eikö sinulla ole vielä tilausta? Tee tilaus TÄÄLTÄ.

Written by:

Crista Lassfolk-Feodoroff

Ota yhteyttä