PSS:n miehet taistelevat noususta

PSS:n miehet aloittavat torstaina pudotuspelinsä 2. divisioonassa.

Marko Enberg

Porvoolaisilla on kotietu kauden loppuun asti.

PORVOO  |  Porvoon Salibandyseuran miehillä ovat edessään kauden kolme tärkeintä viikkoa. PSS voitti 2. divisioonan runkosarjan ylivoimaisesti, kun se voitti 22 pelistään peräti 21. Pudotuspeleissä voittokulkua pitäisi pystyä vielä venyttämään kuudella ottelulla.

1. divisioonaan nousee 2. divisioonan kahdeksasta lohkosta vain kaksi joukkuetta. PSS keräsi valtakunnallisestikin eniten pisteitä, joten sillä on kotietu loppuun asti.

– Minulla on todella vahva luotto omaan joukkueeseeni. Kova joukkue pitää 2. divarista löytyä, jotta se pystyisi meidät kahdesti voittamaan, PSS:n päävalmentaja Petri Hosiaisluoma sanoo.

aloittaa pudotuspelit torstai-iltana Aurorassa (18.30), jolloin vastaan tulee SB Vantaa. Jatkopaikkaan vaaditaan kaikissa ottelusarjoissa kaksi voittoa.

SB Vantaa oli omassa lohkossaan kakkonen. Se varmisti pudotuspelipaikkansa runkosarjan päätöskierroksella.

– Me menemme ottelusarja kerrallaan eteenpäin. Jos oma pelimme on kunnossa, ei ole merkitystä kuka on vastassa. Toki tarkkailemme vastustajiamme etukäteen. Kävin esimerkiksi katsomassa Rangersin ja SB Vantaan välisen kamppailun. Niistä molemmat ovat nyt pudotuspeleissä, Hosiaisluoma miettii.

– Meidän pitää löytää omaan tekemiseemme hyvä fiilis ja rentous. Runkosarjaan nähden meidän pitää vähän nostaa tempoa ja lisätä pallon liikenopeutta. Henkilökohtaista taitoa meillä on joukkueessa käsittämättömästi. Se pitää vain saada sieltä käyttöön.

– Erikoistilanteita pitää hioa tällä viikolla. Ylivoimapelaamiseen pitää kehitellä vähän parannusta ja rankkareihinkin pitää varautua, kun nyt pelataan ratkaisuun asti.

Hosiaisluoman mukaan PSS:n vahvuus on leveässä materiaalissa.

– Meiltä löytyy leveyttä kolmeen ketjuun. Jos yhdellä ketjulla on vaisumpi päivä, niin löytyy vielä kaksi ketjua lisää. Lisäksi meillä on sarjan paras maalivahtiosasto. Sakari Halttunen on pelannut runkosarjassa hyvin. Hän aloittaa pudotuspelit maalissa ja vetää toivottavasti koko kevään. Voittavaa maalivahtia, kun ei vaihdeta. Saimme kevääksi Olli Sarannon toiseksi maalivahdiksemme, joten meillä on laatua tuollakin osastolla.

PSS:n hyökkäyspäässä on löytynyt laajalla sektorilla tehoja. Pisterohmu oli Miro Anttila, joka iski 22 pelissä peräti 53 (22+31) tehopistettä. Tarkin maalinsylkijä oli 24 kaappia iskenyt Robert Sainio. Miro Anttilan ohella PSS:n Jan Brandt takoi 22 maalia.

– Loppukaudesta, kun runkosarjan voitto oli varmistunut, olimme parissa pelissä jalalla vähän laiskoja. Voitimme silti pelimme. Pudotuspeleissä sytymme varmasti, Hosiaisluoma vakuuttaa.

– Tämä kolmen viikon jakso on meidän maalimme. Tähän olemme tähdänneet kesästä asti.

– 2. divisioona ei ole oikea sarjataso porvoolaiselle salibandylle. Porvoossa kasvaa niin hyviä junioreita myös poikapuolelta. Meidän pitää kaikkien vain puhaltaa yhteen hiileen ja kannustaa joukkuetta ylöspäin. Pudotuspeleissä on varmasti tunnetta ja tuoksuja mukana, Hosiaisluoma vakuuttaa.

PSS play offs

1. kierros:

23.3. klo 18.30 PSS–SB Vantaa, Aurora

25.3. klo 19.30 SB Vantaa–PSS, Myyrmäki

tarvittaessa

27.3. klo 18.30 PSS–SB Vantaa, Aurora.

Otteluparin voittaja kohtaa PHSB–Hatsina -parin voittajan.

Written by:

Marko Enberg

Ota yhteyttä
 

Kuntavaalit järjestetään
9. huhtikuuta 2017

 

Tärkeät päivät:

 

1. Ehdokasasettelu vahvistetaan torstaina 9.3.

2. Ennakkoäänestys kotimaassa 29.3.-4.4.

3. Vaalipäivä sunnuntai 9.4.

 

  KATSO VAALIKONEEMME