Viktori Klimenkoa turhauttaa: Miksi Katri Helenan viestit uppoavat paljon paremmin

Taiteilija Viktor Klimenkoa turhauttaa: Hänen todistukseensa ylhäältä tulevasta suhtaudutaan mediassa aivan eri tavalla kuin esimerkiksi Katri Helenan vastaaviin puheisiin.

Samu Karvala

Näin kauniisti Taidetehdasta esitellään kulttuuri- ja kokouspyhätön esitteessä. Kohtapuoliin heijastukset voivat olla erilaiset.

Tasan eivät mene nallekarkit. Evankelista, taiteilija Viktor Klimenkon käydessä markkinoimassa Porvoon-kirkkokonserttia, hän pohti hartaasti median tapaa käsitellä uskonasioita ja otti esimerkiksi Askolaan asettuneen Katri Helenan.

– Kun Katri kertoo toimittajille saavansa viestejä kuolleilta läheisiltään, sitä kuunnellaan ja siitä kirjoitetaan avoimesti. Kun minä kerron, että Jumala ja Jeesus ovat olemassa ja että ylhäältä tottavie tulee sanomia, niin se on uskovaisen jeesustelua, jota kukaan ei kuuntele.

Klimenkon mukaan uskonnollinen vakaumus on taiteilijalle lähinnä haitta: Cliff Richardkin sai aikanaan osan yleisöstä vaatimaan rahojaan takaisin. Syy? Mestari oli konserttinsa lopuksi julistanut kristillistä uskoaan ja suositteli sitä yleisöllekin.

Ruusuhääpari

löytyi sittenkin

Pitkään avioliitossa olleet tietävät, että se on yhtä käännettä.

Samanlaista pyörähtelyä on ollut Loviisan Wanhat Talot ry:n haaveessa löytää ensi kesän Ruusuhääpari. Oli ilmoittautumisaikaa, ilmoittautumisajan jatkoaikaa, ilmoitusta, että ensi kesänä ei herkistellä Ruusuhääparin onnen kanssa, koska sopivia halukkaita ei löytynyt.

Kunnes nyt tuli ilmoitus: "Ruusuhäitä, uudessa muodossa mukavine yllätyksineen, vietetään 1.7.2017 Loviisassa". Yhdistys lupaa lisää tietoa maanantaina.

Toriparlamentin rouvasiipi taputti.

Miehillä

muut mielessä

Urheilusiipi ei vielä kesähäistä innostunut. Keskittyi sen sijaan lauantai-illan huipputapahtumaan eli Räpän ja Helsingin Namikan 35-veteraanien SM-loppuotteluun.

Tiedossa on urheilun juhlaa. Urheilusiiven arvion mukaan Räpässä pelaa muutama kaveri, joilla olisi tekoa Tarmon ykkösessäkin.

Lehtereille innostaa sekin, että La Fiesta maksaa euron jokaisesta katsojasta Porvoon Urheilun Tuki ry:lle, joka taas avustaa vähävaraisia urheilevia lapsia.

Sitä mietittiin, miten tukieuron perusteena olevat katsojat lasketaan: Otetaanko mukaan sekin Räppä-pelaaja, joka kentälle päästyään vain katselee. Entä se sokea tuomari?

Kun tuleva NBA-

pelaaja vieraili

Korispuheissa päästiin myös Suomen seuraavaan NBA-pelaajaan Lauri Markkaseen.

Reilu vuosi sitten Markkanen kävi ottamassa selkään Porvoossa HBA-Märskyn joukkueessa.

Tuossa ykkösdivisioonan koitoksessa hän oli kentällä vähän yli puolet peliajasta, teki 14 pistettä ja otti yhden levyrin.

Pelissä Tarmon Esko Salonen, Markkasta vuoden vanhempi, heitti 13 pistettä ja otti 3 levyriä. Mikael Kauhanen, Markkasta kolme vuotta vanhempi, mätti 20 pistettä ja repi 6 levypalloa.

Yllättävä

käänne?

– Oho, sanoi toriparlamentin Eemeli, kun kuuli, että Porvoon vierasvenesatama hoidellaan suunnitteluvarauksella.

Vene-messuilla helmikuussa Porvoon pomot olivat hieromassa asian vuoksi kontaktipintoja. Silloin paikkana esiteltiin Wileniuksen telakan eteläpuolta.

Messujen jälkeen (UM 12.3.) kerrottiin, että Porvoolla oli – ilman sen kummempaa hakua – tiedossa joukko yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään vierasvenesatamaa.

– Mielenkiintoa on ollut, kaupunkisuunnittelupäällikkö Eero Löytönen kertoi.

Nyt sitten – pyytämättä ja yllättäen – hän on valmistellut esityksen, että paikalliselle tarjotaan ensi yön oikeus telakan paremmalta puolelta (UM 7.4.). Fredi von Schoultz on niellyt esityksen.

Monen tuhannen

taalan kysymys

Toriparlamentti katseli satamasuunnitelman hienoja visioita hotellista, kelluvista tiloista ja terassikahvilasta.

– Sitä vaan, että jos paikka annetaan suunnitteluvarauksella paikalliselle poliitikko-yrittäjälle (kok.), niin kuka (kok.) olisi sopiva yhteistyökumppani sataman ravintolan pyörittäjänä?

Keräily-

harvinaisuus

Toriparlamentin harrastekuvaaja oli katsellut Taidetehtaan upeaa esitettä ja sen keskiaukeaman iltavalaistusotosta. Arveli, että tuollainen pitää käydä ottamassa albumiin näillä sulilla.

– Se on pian keräilyharvinaisuus. Heijastuma veteen on toisenlainen sitten, kun marketti- ja vierasvenesatamahotellit toteutuvat, rouva totesi.

Menoja lisää, verot

valtion maksettaviksi

Toriparlamentti kävi läpi Uusimaan vaalikoneen vastauksia ja kauhistui.

Ehdokkaiden vastauksista käy ilmi, että Porvoon pitää pienentää ryhmäkokoja kouluissa ja päiväkodeissa, päivähoitomaksuja täytyy alentaa tai poistaa kokonaan, parkkimaksut veks, kyliin pitää panostaa vaikka maksaisi mitä, kauppahalli on rakennettava ja lasten hankintaa tuettava nykyistä enemmän...

Kaupungin strategiassa taas on linjaus, että veroaste pidetään kilpailukykyisenä.

– Kuka tuon yhtälön ratkaisee, talousviisas mietti.

Miten tukea sitä

lasten hankintaa?

Toriparlamentin ukkokööri tarttui vaalikoneen vaatimukseen lasten hankinnan tuennasta.

– Poliittisessa keskustelussa se on tarkoittanut pelkästään, että tuetaan lapsen elatusta.

– Miksi yhteiskunta ei tue lapsen hankintaa jo hankintavaiheessa. Joskus raha auttaisi siinäkin, köörin julkilausuma esitti.

Mikä on luonnon-

voimia suurempi?

Ministeri Kaj Bärlund muisteli viikolla yrittäjien Päivitä aamusi -kahveilla vanhoja ja heitteli kansanviisauksia. Muun muassa sen, mikä on vahvempi kuin yksikään luonnonvoima.

– Se on kansanedustajan mustasukkaisuus toisen edustajan tekemisistä, Bärlund hauskutti yleisöään kertoessaan, millaista oli aikanaan yrittää saada aloitteella valtion rahaa Vanhan Porvoon kunnostukseen.

Lopultahan se onnistui, kun riittävän moni kansanedustaja oli herkistyneessä tilassa Porvoon Valtiopäivät 175 vuotta -juhlien jälkeen.

Written by:

Ota yhteyttä