Äänestä Varjo-Runeberg-voittaja!

Tämän vuoden Runeberg-palkintoehdokkaat ovat Ralf Andtbacka (takavasemmalla), Birgitta Boucht, Siiri Enoranta, Pauliina Haasjoki, Kurt Högnäs, Katja Kettu, Joni Pyysalo ja Essi Tammimaa (edessä oikealla).

Juha Perämäki

PORVOO | Runeberg-kirjallisuuspalkinnon voittajan valitsee kolmihenkinen raati, mutta Varjo-Runeberg-palkinnon jakamiseen voi osallistua jokainen. Porvoon kirjasto, Suomalainen kirjakauppa ja Uusimaa järjestävät yhdessä Varjo-Runeberg-äänestyksen, jossa etsitään yleisön suosikkia Runeberg-ehdokkaista. Äänestää voi internetissä tai paperilomakkeella Porvoo pääkirjastossa, Kevätkummun ja Gammelbackan kirjastossa, Suomalaisessa kirjakaupassa ja Runebergin kodissa. Äänestäjillä on mahdollisuus osallistua arvontaan, jossa palkintona on kaikki ehdolla olevat kirjat. Kilpailu on voimassa 31.1.2012 asti.

Runeberg-kirjallisuuspalkintoa tavoittelevat Ralf Andtbackan essee/runo-kokoelma Magnetmemoarerna (Ellips), Birgitta Bouchtin romaani Tusenblad, en kvinna som snubblar (Schildts), Siiri Enorannan romaani Gisellen kuolema (Robustos), Pauliina Haasjoen runokokoelma Aallonmurtaja (Otava), Kurt Högnäsin runokokoelma De bronsblå solarna (Söderströms), Katja Ketun romaani Kätilö (WSOY), Joni Pyysalon novellikokoelma Ja muita novelleja (WSOY) ja Essi Tammimaan romaani Paljain käsin (Gummerus).

Varjo-Runeberg-voittaja selviää samana päivänä kuin virallisen Runeberg-palkinnon voittaja, eli Runebergin päivänä 5. helmikuuta. Runeberg-palkinnon voittajaa haastatellaan heti tuoreeltaan Porvoon pääkirjastossa Runebergin päivänä kello 14. Samassa yhteydessä paljastetaan Varjo-Runeberg-voittaja ja arvotaan kirjapalkinnot. Tilaisuuden juontaa näyttelijä Kim Gustafsson.

Äänestys on päättynyt.

Written by:

Ota yhteyttä