Bärlund puoltaa EventFactoryn lainaa riskeistä huolimatta

Paikalliset
Kommentoi 10

PORVOO | Porvoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaj Bärlund tietää, että Event Factorylle myönnettyyn lainapäätökseen liittyy riskejä. Riskit olisivat kuitenkin hänen mukaansa huomattavasti suuremmat, jos hankinnat jätettäisiin tekemättä.

Sata prosenttisesti kaupungin omistaman Event Factoryn toimitusjohtajan Susanne Dahlqvistin mukaan laina pystytään maksamaan takaisin.

Uusimaan internetsivuilla 1,8 miljoonan euron laina Taidetehtaan myynti- ja markkinointiyhtiölle on herättänyt vilkasta keskustelua.

Lue lisää keskiviikon Uusimaasta

10 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

22.2.2012 16:40

Mistä kaupunki on nyt saanut tuollaista ylijäämää pois lainattavaksi, kun kaikkialta muualta nipistetään, esim. lasten neuvolalääkäripalveluista ja vanhustenhoidosta? Perinpohjainen selvitys kaupungin taloustilanteesta kaupunkilaisille kun yhtäkkiä löytyykin rahaa.

22.2.2012 16:58

Ei kai nyt irtaimistoja osteta lainarahalla? Vielä laina-aika pidemmäksi kuin irtaimiston käyttöaika, niin asiat on hoidettu oikein Porvoon tapaan. Maksetaan kohta lainaa tavarasta, joka on jo kaatopaikalla.

22.2.2012 17:07

Kh:n 20.2. esityslistan mukaan tämä laina myönnettiin 20 vuodeksi.

22.2.2012 22:57

Kunnallisvaalit syksyllä ja sen jälkeen poispotkituille kunnon rikostutkinta. Mutta Pölhölässä kun olemme niin samat siellä istuu vieläkin.

23.2.2012 00:15

Miten "rikostutkinta" liityy tähän vielä valmisteluvaiheessa olevaan asiaan? Lopullisen päätöksen lainasta tekee Porvoon kaupunginvaltuusto.

Politiikkaan kuuluu, että tyhmyydestä ei sakoteta, ellei ole rikottu lakia.

24.2.2012 00:13

Taidetehtaan toimintamalli on oivallinen, mikäli tarkoituksena on pitää se mahdollisimman epäselvänä ja kaupunginvaltuusto vain rahan myöntäjän roolissa.

Taidetehtaan omistushan on jo siirretty rakennusliike Hartelalta kahdelle vanhalle säätiölle ja kulttuurirahastolle. Kolmas eli Taidetehtaan säätiö vastaa kulttuuritoiminnoista ja EventFactory tehtaan markkinoinnista sekä myynnistä. Suuri osa tilojen käyttäjistä saa kuluihinsa kaupungin tukea. Kaupungin tilapalvelukeskus on ylin vuokraisäntä.

Avantisalin katsomoon mahtuu 560-800 henkilöä. Kuinka monta kertaa vuodessa tämä tila saadaan täyteen maksavia asiakkaita? Entä pienemmät salit?

Ennustan Porvoon kaupungille ylimääräisiä kuluja, koska Taidetehdas-hankkeen suunnitelmat hipovat suuruudenhulluutta. Osalta vuokralaisia ja yrityskumppaneita hupenevat rahat, jolloin kaupunki joutuu nykyistäkin enemmän maksumieheksi.

Liikkuvasta junasta on mahdotonta hypätä pois. Tässä mielessä ymmärrän kaupunginhallituksen esitystä. Mutta Taidetehtaan hallintamallia en ymmärrä alkuunkaan. Se on tehty asioiden salaamista varten. Sähläävistä tahoista ei ole todellakaan puute.

24.2.2012 09:19

Sen lisäksi on mahdollista, että se kaatuu tähän kuvioon. Jos olisi toteutettu rehellisesti ja avoimesti, niin todennäköisesti olisi ollut kysymys aika paljon pienemmästä projektista.
Minua erityisesti häiritsee päätöksenteon epärehellisyys; salaaminen koska käytetään aivan liian paljon resursseja epämääräriseen toimintaan. Ei ole esitetty mitään taloudellisia vaihtoehtoja. Salaamiseen ja väärän tiedon antaminen päätöksenteon yhteydessä näyttää olevan päivän trendi Porvoossa.

24.2.2012 14:28

Event Factory Oy on mainostoimisto.
Miksi sille pitää antaa lainaa 1,5 miljoonaa euroa.

24.2.2012 15:30

Niin, miksi kaupunki antaa markkinointi- ja mainostoimistolle lainaa markkinoitavan kohteen katsomorakenteita, kalustusta ja tekniikkaa varten? Hyvä kysymys. Onko järkeä yhtiöittää toimintaa, jos roolit ovat näin sekaisin?

27.2.2012 16:56

tarkkana - hyvä veli systeemi toimii :) Taidetehdas tulee olemaan pohjaton kaivo !!
Naurettavaa suuruudenhulluutta nyky päättäjiltä ! Marketteja ja junanrataa ei saada aikaiseksi, mutta näitä upeita projekteja riittää ja rahaa kyllä löytyy ( Kuninkaanportti > kuolemankongi, Taidetehdas > konkurssihalli...)

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.