Monninkylään kiertoliittymä uuden K-marketin risteykseen

Paikalliset
Kommentoi 8

ASKOLA | Askolan Monninkylässä Mäntsäläntien risteykseen suunnitellun kauppapaikan asemakaavan etenee. Kaava osoittaa Meijeritien varrelle SEO:n huoltamoa vastapäätä liikerakennusta varten 2 000 kerrosalaneliön rakennusoikeuden.

Paikalle kaavaillaan Keskon K-marketia. Tontille tulee varaus myös polttoaineiden automaattijakeluasemalle.

Kaava tuo mukanaan myös muutoksen, jonka jokainen Mäntsäläntietä ajava ennen pitkää huomaa: nykyinen risteys muutetaan kiertoliittymäksi.

Lue lisää päivän paperilehdestä.

8 kommenttia Kommentoi
toimitus

Kommentit

12.3.2012 11:37

Hienoa, todella odotettu muutos joka muuttaa ko. risteyksen huomattavasti turvallisemmaksi liikkua. Ajonopeudet Porvoo-Mäntsälätiellä ovat sitä luokkaa, että hidastus isossa risteyksessä pakotettuna on erinomainen muutos. Nopeusrajoituksen muuttamisella (Monninkylän Seon risteyksen kohdalla 60km/h) ei toivottua tulosta ole saatu aikaan. Sitä tuskin kukaan noudattaa.

12.3.2012 12:24

Vai että liikenneympyrä isolle maantielle. No siinäpä on sitten hyvä paikallisten nuorten harjoitella nelipyöräluisua rinkiä ajaen yömyöhään.

12.3.2012 14:54

Kulkija kirjoittaa asiaa. Ylinopeuden lisäksi ongelmana on vilkun käytön osaamattomuus kiertoliittymissä, kääntyessä ja kaistanvaihdossa. Ajoissa vilkkuttavat ovat pieni vähemmistö. Jopa Monnikylän liittymään saadaan pikkuruuhkia.
Merkittävälle osalle autoilijoista vilkku näyttää olevan keino kertoa itselle, että tulinpa kääntyneeksi tai ohittaneeksi hitaamman. :-)

12.3.2012 15:30

Hyvä päätös! Nämä ympyrät ovat levinneet viime vuosina ja hyvä niin. Tulee liikenne sujuvammaksi ja nopeudet hiljenevät. Vähentänee vakavia kolareita.

Kaipaisin kyllä sitä 70 ja 80-luvuilla tuttua liikennevalistusta. Silloin Enska, Karpo ja kumppanit muistivat liikennesäännöistä. Nytkin olisi kiva, jos Liikenneturva tekisi kunnon kamppiksia tv:seen, jossa muistutettaisiin näistä säännöistä. Suurin osa liikenteessäolijoista on saanut korttinsa aikana, jolloin kiertoliittymiä ei ollut paljon missään.

Kun niitä alkoi tulla, niin edes poliisit eivät osanneet sääntöjä kunnolla.

12.3.2012 17:21

Valistusta voisi tehdä myös Uusimaassa per heti. Porvoon Portin ympyrässäkin on kohta ihan oikeita ruuhkia, jos liikenne lisääntyy. Joskus on lehdessä ollutkin näitä sääntöjen selityksiä, mutta niin monimutkaisia, että asiasta on vaan seurannut inttäviä tekstiviesti- ja yleisön osastokirjoituksia. Ihmisiähän tuntuvat kovasti kiinnostavan (etu)oikeudet eikä niinkään sujuva liikenne. Olennaisinta olisi vain opastaa, että näytä ajoissa vilkkua ennen ympyrästä poistumista, jotta tulijat uskaltavat ajaa ympyrään. Ja älä näytä vilkkua sille, jonka ohi-eteen aiot ympyrässä ajaa.
Pienessä ympyrässä, kuten Porvoon Portti on vilkunkäyttö aika tarkkaa puuhaa, koska ulosmenot ja sisääntulot ovat ihan kiinni toisissaan.

14.3.2012 09:08

Voisi myös valistaa autoilijoita siitä, että kiertoliittymässä jo ajavilla on etuajoikeus. Ei tästä kauaa ole kun tulin Kuninkaanportin liittymään Hinthaaran suunnasta ja aikomukseni oli lähteä Mäntsälän suuntaan. Eikö Rouvashenkilö kännykkä korvalla ja sivuillekaan vilkaisematta tule Porvoon suunnasta liittymään kuin tärkeämpikin täti ja kehtaa vielä näyttää vihaiselta kun jarrutan ja tööttään hänelle, että katso nyt sivuilles ja tiedätkö mitä kolmio tarkoittaa. Rouva jatkoi kiukkuisena menoansa ja suu papatti kännykkään ja sitten katosi jonnekin kauppojen suuntaan. Millaistahan vahinkoa sai aikaan parkkipaikoilla?

14.3.2012 11:01

Ihan hyvä asia tuo kiertoliittymä tuossakin olisi.
Kuvassa vaan on mallailtu teiden liittymiä niin loiviksi, että niistä pääsee luivahtamaan aika haipakkaakin läpi.
Tarttiskohan olla jyrkemmät kulmat ?

Liikennevalistuksesta senverran että tuskin se TV:stä juurikaan enään perille menee. Junteimmat kun katsovat maksukanavia ja niihin kun ei varmasti tietoiskuja pääse ymppäämään.

15.3.2012 10:33

Joo, liikenneturvallisuuden nimissä nykyään voidaan tehdä melkein minkänäköisiä virityksiä tahansa ,opetelkaa ajamaan liikenne säännöillä eikä omilla säännöillä,ei joka asiaa tarvi liikennemerkeillä ilmoittaa,,esim.suolausta vähennetty !!

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.