Pariisista Auschwitziin

Pariisin terrori-isku Charlie Hebdo -lehden toimitukseen oli mieliä järisyttävä. Kahdeksan toimittajaa ja neljä muuta ihmistä surmattiin kylmäverisesti terroristien toimesta. Vähän myöhemmin murhattiin neljä ihmistä juutalaisessa kaupassa. Tekijöinä olivat ääri-islamilaiset terroristit.

9 kommenttia Lisää kommentti

Talouspolitiikan valintamyymälä

Ei ole kovin yllättävää, että äskettäisestä ”talousviisaiden” raportista on ekonomistien kesken jo ainakin kolme erilaista mielipidettä. Mieluisin tulevalle hallitukselle on varmasti ryhmän esitys, ettei elvytystä keskeytettäisi eikä suuria julkisen talouden leikkauksia tehtäisi heti vaalivuonna, eikä ehkä heti seuraavanakaan.

19 kommenttia Lisää kommentti

Vaikea konsensus

Konsensus-käsitettä käytetään yleensä päätöksentekoon, joka pyrki kokoamaan mahdollisimman laajaa kannatusta päätökselle. Se ei kuitenkaan edellytä yksimielisyyttä eikä loputonta jauhamista jotta vastahankaisimmatkin saataisiin mukaan.
0 kommenttia Lisää kommentti

Kiire on tyhmyyden ystävä

Kiirettään valittava ihminen on kuin epäpuhtaasti palava moottori – ääntä lähtee, savu nousee mutta tehokkuudesta ei ole tietoakaan. Kiire sekoitetaan erheellisesti ahkeruuteen, vaikka sillä ei ole mitään tekemistä korkean työmoraalin, tuloksellisuuden ja hyvän laadun kanssa.

12 kommenttia Lisää kommentti