Pahin vaihtoehto toteutui

Ennustaminen on vaikeaa, etenkin tulevaisuuden ennustaminen. Näin tiesi jo pitkäaikainen ulkoministeri Ahti Karjalainen (kesk.) vuosikymmeniä sitten. Poikkeuksiakin on. Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta ennakoi puheenjohtajansa Jyrki Kataisen (kok.) johdolla jo 2007 varsin tarkasti, mitä Venäjällä vuosikymmen myöhemmin tapahtuu.

6 kommenttia Lisää kommentti

Dokumentti: Pornainen

Kävimme mieheni kanssa elokuvissa Helsingissä ja näimme Porvoo-mainoselokuvan. Suurella kankaalla Porvoossa oli kesä, vihreät puistot ja tunnelmallinen jokivarsiterassi. Mainospätkän kuvakulma oli pienen pojan, jonka käsissä kahvikuppi oli kuin suuri kulho.

0 kommenttia Lisää kommentti

Kirja on enemmän kuin teksti

Sähköinen kirja tekee vähitellen kaunokirjallisuudelle saman, minkä Google jo teki tietokirjoille. Kun vielä 1980-luvulla jokaiseen keskiluokkaiseen kotiin kuului pari muhkeaa tietokirjasarjaa, nyt sellaisia ei taideta enää edes painaa. Ja kun divarit aikoinaan maksoivat sanakirjasta jopa satasen (markkaa), nyt ne ovat lähes arvottomia.

6 kommenttia Lisää kommentti

Tiernapojat á la Porvoo

Joulunalusaikaan kuuluvaa Tiernapojat-kuvaelmaa odotellessa minua sangen suuresti huolettaa ja sydämelleni käy ajatus, että lännen ihmemaasta saapuisi kolme viisasta miestä, jotka toimisivat kuin viekkaat varkaat ja väärät valtiaat ja kaappaisivat kotikaupunkimme osaksi metropolialuetta.
0 kommenttia Lisää kommentti