Tuokiokuva eräältä sunnuntailta: lapset temppuilevat mitä eriskummallisissa telineissä leikkipuistossa, valtavat leijat huojuvat ylväinä merituulen avittamina taivaalla, kauniita kasvi-istutuksia, nurmella piknikhuopia, kaikkialla perheitä ja ulkopaikkakuntalaisia kuten minä.

Paikka: Katariinan Meripuisto, Kotka.

Sahaniemi sittenkin puistoksi?

0 kommenttia Lisää kommentti

Syksy ja pimeä ankeus tulossa. Maailma sekaisin, työttömyyttä, velkaa, tulevaisuus muutoksen kourissa, pelottavaa.

Näinhän me suomalaiset pessimistit ajattelemme. Ei mistään kuitenkaan mitään tule ja parasta vastustaa kaikkea muutosta jo ennakolta varmuuden vuoksi.

Asenne valaisee syksyn

0 kommenttia Lisää kommentti

"Aion maalata puutalon, joka viimeksi maalattiin vesiohenteisella maalilla noin 30 vuotta sitten. Vanha maali irtoaa liuskoina, joistakin kohdista kokonaan. Talo on nyt kesäkäytössä kolme viikkoa vuodessa, muutoin kylmillään. Mitä maalia käytän?” kysyy Lapinhullu Helsingistä.

Moottoriöljy maalissa

0 kommenttia Lisää kommentti

Suomi ei ole kaikille hyvinvointiyhteiskunta, mutta hyvinvointivaltio yrittää paikata yhä useamman perheen hyvinvoinnin puutteita. Asumistukea saa 550 000 ruokakuntaa ja toimeentulotukea ensi vuonna 490 000 henkilöä. Kaksi kolmesta työikäisestä suomalaisesta saa jotain yhteiskunnan miljardien eurojen tuista.

Palkalla pitäisi tulla toimeen

3 kommenttia Lisää kommentti

Paikallislehdet ovat uutisoineet viime aikoina useiden esimerkkien avulla Porvoon sairaanhoidossa olevista ongelmista.

Potilaan juoksuttaminen ympäri kaupunkia eri sairaanhoidon yksiköiden välillä on harmillista.

Aivan eri luokan harmista puhutaan kuitenkin siinä kohtaa, kun hoidon laatu on huonoa.

Porvoon sairaanhoidossa kehittämisen varaa?

0 kommenttia Lisää kommentti

Mitähän kaunista sanoisi vuosikymmenen kestäneestä prosessista, jolla on haettu ratkaisua itäisen Uudenmaan 2. asteen ammatilliseen koulutukseen. Ehkä kauneinta olisi todeta, että hurjasti on energiaa kulutettu. Kiitokset jaksajille.

Onko hoppee häppee?

0 kommenttia Lisää kommentti