Yhdysvaltain uuden presidentin Donald Trumpin ensimmäinen viikko presidenttinä on meneillään. Jotkut sinisilmäiset optimistit Suomessa ja Euroopassa yleensä ovat olleet varovaisen luottavaisella kannalla ”Siperia opettaa” -perusteluin.

Demokratia vaakalaudalla?

0 kommenttia Lisää kommentti

Nimimerkki Ahmed Ahne kirjoitti Uusimaa-lehdessä: Ennen poliitikot ja virkamiehet toimivat ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi, nykyään yritysten voiton maksimoimiseksi.

Intian itsenäisyysliikkeen johtaja Mahatma Gandhi on puolestaan todennut: Maailma riittää kyllä ihmisten tarpeisiin, mutta ei ihmisten ahneuteen.

Kohtuudelle olisi tilausta

0 kommenttia Lisää kommentti

Kirjoittamassani kirjassa Kunta – ihmisten yhteisö totesin, että luottamushenkilöllä on oltava kyky nähdä kunnan etu yksittäisten ryhmittymien ja itsekkäiden pyrkimysten sijaan. Kirjoitin myös eettisesti toimimisen merkityksestä demokratiassa ja luottamuksen vahvistamisessa.

Ehdolla päättäjäksi

0 kommenttia Lisää kommentti

Jukka Kullberg esittää Uusimaassa 9.1.2017 kysymyksen joka liittyy samassa lehdessä 2.1.2017 ilmestyneeseen kolumnikirjoitukseeni.

Kirjoitukseni kärki kohdistui niihin rantahypermarketin kannattajien käsityksiin, jotka vaativat pitkälle tulevaisuuteen tähtäävää ratkaisua kauppakapasiteetin osalta.

Vastaus Kullbergille

0 kommenttia Lisää kommentti

Lehdessä oli kuva Länsirannan marketista sellaisena kuin se sitten valmiina olisi. Kuvassa paistoi aurinko ja kaikilla ihmisillä oli iloinen ilme.

Länsirannalla on Taidetehdas, sillä ei ole mennyt oikein hyvin. Sanotaan, että marketti auttaisi Taidetehdasta niin, että marketin viitoittamaa tietä Taidetehdas kulkisi voittoon.

Markettia Porvoon mitalla

0 kommenttia Lisää kommentti

Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen emeritusprofessori Alpo Juntunen teki Kanava-lehdessä (8/2016) yllättävän ehdotuksen. Juntusen mielestä Suomen kannattaisi liittoutua sotilaallisesti Venäjän kanssa. Sopimusjärjestely poistaisi Juntusen mukaan Venäjän epäilykset Suomen suhteen ja suojaisi Suomea tulevilta tyrskyiltä.

Solmittaisiinko sotilasliitto Venäjän kanssa?

2 kommenttia Lisää kommentti