Saunaan puita valmiiksi

Kommentoi

Suomi nousi huikean draaman jälkeen mitalipeleihin. Ottelun sankariksi nousi yllättäen duunariosaston Jesse Joensuu, joka upotti USA:n kahdella riemukkaalla maalillaan. Voittomaaliksi (3-2) jäänyt osuma syntyi vain 8,8 sekuntia ennen loppusummeria.

Tunnelma oli Areenalla todella korkealla. Samalla kun panokset nousevat ja Suomi menestyy, niin suomalainen penkkiurheilijakin syttyy.

Toisessa erässä, kun Jesse Joensuu laukoi tolpan juureen avausosuman, niin yleisö pisti parastaan. Kaikki nostivat käsiään rytmikkäästi ylös ja huusivat. Valitettavasti huuto kuitenkin hyytyi nopeasti. USA tasoitti samalla, kun kenttäkuuluttaja vielä hehkutti Jesse Joensuun nimeä.

Suomi oli toisessa erässä selkeästi hallitsevampi osapuoli ja se lupaili hyvää päätöserään.

Iso osa Areenan katsojista oli kolmannen erän alussa vielä kaljalasinsa ääressä, kun Bobby Ryan laukoi USA:n ensimmäistä kertaa johtoon.

Suomalainen ei tappioasemassa kannusta kuin korkeintaan käsiä kevyesti läpyttäen. Niinpä tunnelma hieman lopahti. Kapteeni Mikko Koivu sytytti kuitenkin Areenan yleisön uudelleen. Maalin edestä ohjattu 2-2 –tasoitus toi Suomen jälleen peliin. Rytmikkäät Suomi-huudot raikuivat hallissa ja takuuvarma yleisönvillitsijä pelistä toiseen on ”Poika saunoo” –kappale, joka selkeästi uppoaa suomalaiseen kiekkokansaan edelleen.

Jännitys tiivistyi pelikellon käydessä kohti loppua. Aivan päätöshetkillä Petri Kontiola meni kiekon perässä maalin taakse ja syötti etutolpalle saapuneelle Jesse Joensuulle. Mustasilmäinen Joensuu räjäytti yleisön villiin huutoon ja meteli oli korvia hivelevä.

Pelin päätteeksi, kun Alexander Stubb jakoi parhaan pelaajan palkintoa, niin Joensuu ei odotellut edes nimensä kuuluttamista vaan lähti hakemaan ansaitsemansa kellon.

Suomi pelaa lauantaina välierissä hurjassa vireessä olevaa Venäjää vastaan. Slovakia järjesti ison yllätyksen pudottamalla Kanadan jatkosta. Näin pohjoisamerikkalaiset lähtivät kisoista kotiin.

Suomalaiset sitä vastoin voivat noutaa saunapuut sisälle, sillä eilisen kaltaisilla otteilla poika voi todellakin sunnuntai-iltana taas saunoa.

Marko Enberg

marko.enberg@lehtiyhtyma.fi

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.