Rahasta on helpompi riidellä kuin tunteista.

Yhtäkkiä Suomesta löytyy satoja miljoonia, ellei jopa miljardi euroa pakolaisille, kun on pakko auttaa. Seteleitä ei ole saatu kokoon, kun vanhukset olisivat tarvinneet kuivat vaipat, lisää hoitajia tai lastensairaala olisi pitänyt rahoittaa verovaroista.

Yhdet rahat ja sama jono

5 kommenttia Lisää kommentti
Hiihtäjä Marjo Matikaisen kuolemattomia sanoja mukaillen jatkan viimekertaisen kolumnini teemaa, eli median vastuuta.

Menneen viikon aikana olen Uusimaan palstoilta poiminut kymmenkunta nimetöntä tekstiviestiä, jotka lähtökohtaisesti ovat negatiivisia pakolaisten tulon suhteen.

Sensuuria perkele!

0 kommenttia Lisää kommentti

Länsimainen työelämä muistuttaa larppausta, jossa pelaajat on roolitettu yrittäjiksi ja palkansaajiksi. Historia, tuo pelinrakentajista suurin, on koonnut tämän kahtiajaon ympärille kokonaisia yhteiskuntia: verotus, sosiaaliturva, ajan käyttö – kaikki ne riippuvat siitä, kumpaa paikkaa pelaat.

Onko huomenna työmarkkinaosapuolia?

12 kommenttia Lisää kommentti

Eduskunnan suurin puolue, keskusta, ei halua ainakaan taistelutta menettää eduskunnan pääsihteerin paikkaa Seppo Tiitisen (kesk.) jäädessä pitkän kauden jälkeen eläkkeelle vuodenvaihteessa. Ehdokaspulasta kärsinyt puolue keksi marssittaa kehiin ympäristöministeriön kansliapäällikön Hannele Pokan, 63.

Pitääkö Pokka?

2 kommenttia Lisää kommentti
Elokuussa, kun sattumarikastuneen pääministerin yritelmä yhteiskuntasopimuksesta kaatui, tämä lehti kirjoitti, että taitavat entiset työmarkkinamiehet ihmetellä menoa.

Niinpä: Työnantajien pitkäaikainen työmarkkinaneuvottelija Lasse Laatunen kirjoitti jokunen päivä sitten Aamulehdessä Sipilän hallituksen touhuista.

Oikein hyvä kirjoitus

0 kommenttia Lisää kommentti

Jokainen turvapaikanhakija maksaa sisäministeriön mukaan 16 367 euroa vuodessa.

Turvapaikkahakemuksen käsittelyyn kuluu noin kahdeksan kuukautta, minkä perusteella jokaisen tulijan hinta on noin 11 000 euroa. Eli 50 000 pakolaisen kustannus on 550 miljoonaa euroa vuodessa.

Paljonko lasket elintasoasi

62 kommenttia Lisää kommentti
Jos olisin tällä hetkellä 15-vuotias porvoolainen pölhökustaa eli vanhempiani, järjestäytynyttä yhteiskuntaa ja valtamediaa inhoava nuori mies, tietäisin kyllä mitä tekisin.

Värväisin pari kaveriani mukaan, askartelisimme vaatekaapin lakanoista hiippalakkia ja rasistiviittaa ja mopoilisimme yösydämellä Runebergin patsaalle.

KKK-Johan olisi tykki teinipila

0 kommenttia Lisää kommentti