Mökillä Muumilaaksossa

Äiti, mitä on vapaus? Oletko sinä vapaa? Viisivuotias kyselyikäinen osuu maaliin välillä niin pirskatin oivaltavasti.

Lapsi poimi kysymyksen ikivanhasta Muumi-videosta, jonka isäni laittaa pyörimään mökin VHS-nauhuriin aina silloin, kun vedessä lotraaminen ja marjanpoiminta kyllästyttävät.

0 kommenttia Lisää kommentti

Oma koulu

Tänä vuonna toukokuun viimeisenä päivänä vuoden 1964 ylioppilastutkinnon suorittaneet julistettiin Linnankosken Lukiossa, entisessä Porvoon Yhteislyseossa riemuylioppilaiksi. Kuuluin tuohon joukkoon, joka viisikymmentä vuotta (!) sitten kirjoitti ylioppilaaksi.
0 kommenttia Lisää kommentti

Enemmän on enemmän

Eri urheilulajien välinen positiivinen yhteistyö on nykypäivän – tai toivottavasti viimeistään tulevaisuuden – malli, kun mietitään suomalaisen urheilun parasta. Ei synny kenenkään kannalta mitään hyvää siitä ajattelutavasta, että esimerkiksi koripallon menestys olisi jalkapallolta pois.
0 kommenttia Lisää kommentti

Luvattu maa

Mikäli joku haluaisi yrittää ymmärtää, mitä Israelissa tapahtuu, ehdotan israelilaisen 90-vuotiaan ihmisoikeustaistelijan ja filosofin Uri Avneryn ajatusten pohtimista. Avnery esittää seuraavan ajatusleikin.
0 kommenttia Lisää kommentti
Lauantai 12.7.2014 - 10.30

Brasilialla on kasvojen pesun paikka

Hollannin valmentaja Louis van Gaal vähätteli tiukkaan sävyyn pronssiottelun tarpeellisuutta sen jälkeen, kun hänen joukkueensa oli hävinnyt välierässä Argentiinalle. Brasilian pelaajat puolestaan olisivat varmasti halunneet kaikota vähintäänkin Pohjoisnavalle taivuttuaan omassa välierässään Saksalle musertavasti 1–7.

0 kommenttia Lisää kommentti
Torstai 10.7.2014 - 11.15

Analyysi: Maalivahtien MM-kisat

Vielä on kaksi peliä jäljellä, mutta pronssi- ja erityisesti loppuottelua odotellessa on hyvä aika pohtia MM-lopputurnauksen parhaita pelaajia. Tähän listaukseen on valittu kahdeksan puolivälieräjoukkueen ja kahden muun kiinnostavan ryhmän merkittävimmät pelaajat.
 
1. Manuel Neuer, Saksa

0 kommenttia Lisää kommentti