Suomi ja Israel

Viisikymmentä vuotta sitten vietin kesän Israelissa kibbutsilla auttamassa äärettömien perunapeltojen sadon korjaamisessa. Syyni lähteä Israeliin oli pelkästään taloudellinen. Näin saattoi minimikustannuksilla viettää kesälomansa ulkomailla, tavata muita nuoria, vähän nähdä maailmaa.
4 kommenttia Lisää kommentti

Pykeijan pappa

Kesälomalla tuli piipahdettua pohjoisessa. Hyvä reissu, säät suosivat. Kun Etelä-Suomessa oli ilmatieteen laitoksen termein tukalaa tai erittäin tukalaa hellettä, heilui mittari ylhäällä 12:n ja 20:n asteen hujakoilla.
0 kommenttia Lisää kommentti

Hymyillen Porvoossa

Bonjour, alan sanoa Bonjour! Jospa silloin minulle vastattaisiin. Tai kävisikö Guten Tag. Saksassa asuessa ei olisi tullut kuuloonkaan, ettei ihminen tervehdi toista rappukäytävässä. Lapsuuden pohjoisessa kotikylässä oli rohki leuhka, jos ei tervehtinyt.

Porvoon tervehtimiskulttuuriin en ole vielä solahtanut sisään.

0 kommenttia Lisää kommentti

Vessoja kansalle

Poliitikot eivät mielellään puhu vessoista. Käymälöiden tai viemäriverkoston puolustamisesta ei tällä selfieiden ja loaferien vuosikymmenellä tipu pisteitä, vaikka kyse on kansanterveydellisesti ja ekologisesti huipputärkeistä asioista.

26 kommenttia Lisää kommentti

Posti menee uuteen mylläykseen

Itella luopuu Suomessa nimestään ja korvaa sen vanhalla Posti-nimellä. Nimenmuutos ei kuitenkaan muuta tappiollista postitoimintaa voitolliseksi.

Ulkomaiset kuljetus- ja varastointipalvelut jatkavat Itellana ja taloushallinnon tietotekniikkapalveluja hoitava Opus Capita säilyttää toistaiseksi nimensä.

7 kommenttia Lisää kommentti