Maahan rakennetaan väkisin kolmitasoista hallintomallia. Kuntien ja valtion lisäksi on nyt tulossa 18 itsehallintoaluetta ja 15 sote-aluetta.

Ja selvitysmies Tarasti esittää, että itsehallintoalueiden alueilla toimisi edelleen myös valtionhallinto.

18 +15+?

0 kommenttia Lisää kommentti

Viime aikoina olemme taas saaneet lukea tietoja siitä, miten tuloerot maailmassa kasvavat. Viisi vuotta sitten 388 ihmistä omisti yhtä paljon kuin köyhin puolisko maapallon väestöstä. Nyt samaan pystyy 62 rikkainta. Tähän kehitykseen on kaksi pääsyytä.

Raha uhkaa demokratiaa?

0 kommenttia Lisää kommentti

Vuodenvaihde oli ajokortin historiassa suuri muutos, sillä pitkän taipaleen poliisilla kulkeneiden ajokorttien ja muiden ajo-oikeuteen liittyvien lupien myöntäminen siirtyi Trafin toiminnaksi.

Vuonna 1922 tuli asetus automobiililiikenteestä, joka sisälsi määräyksen kuljettajatutkinnosta.

Paljon elänyt ajokortti

0 kommenttia Lisää kommentti

Suomalaiset ovat nyt huolissaan.

Jotkut ovat huolissaan maahanmuuttajista, toiset katupartioista. Hallitus on huolissaan valtion velasta ja monet ovat huolissaan suomalaisesta hyvinvointivaltiosta. 

Jos näitä huolia tarkastelee historiallisesta näkökulmasta, kuinka vakava paikka tämä on?

Ei syytä huoleen

24 kommenttia Lisää kommentti

Nythän on niin, että suomalaisella työläisellä ei mene hyvin. On työttömyyttä tai lomautuksia ja kaikki vain haukkuvat. Suomalainen työläinen on työnantajalleen liian kallis. Ja työskentelee liian leppoisasti, minkä tällä viikolla totesi Yhdysvaltain edellinen Suomen-suurlähettiläskin.

Otsasi hiessä sinun...

0 kommenttia Lisää kommentti