Talouspolitiikan valintamyymälä

Ei ole kovin yllättävää, että äskettäisestä ”talousviisaiden” raportista on ekonomistien kesken jo ainakin kolme erilaista mielipidettä. Mieluisin tulevalle hallitukselle on varmasti ryhmän esitys, ettei elvytystä keskeytettäisi eikä suuria julkisen talouden leikkauksia tehtäisi heti vaalivuonna, eikä ehkä heti seuraavanakaan.

14 kommenttia Lisää kommentti

Vaikea konsensus

Konsensus-käsitettä käytetään yleensä päätöksentekoon, joka pyrki kokoamaan mahdollisimman laajaa kannatusta päätökselle. Se ei kuitenkaan edellytä yksimielisyyttä eikä loputonta jauhamista jotta vastahankaisimmatkin saataisiin mukaan.
0 kommenttia Lisää kommentti

Kiire on tyhmyyden ystävä

Kiirettään valittava ihminen on kuin epäpuhtaasti palava moottori – ääntä lähtee, savu nousee mutta tehokkuudesta ei ole tietoakaan. Kiire sekoitetaan erheellisesti ahkeruuteen, vaikka sillä ei ole mitään tekemistä korkean työmoraalin, tuloksellisuuden ja hyvän laadun kanssa.

12 kommenttia Lisää kommentti

Heli-rata

Tiesitkö asuvasi TEN-T-ydinverkkoon liittyvällä pohjoisella kasvuvyöhykkeellä tai sen välittömässä läheisyydessä? Aivan oikein. Hankalasta nimestä voi jo päätellä, että kyseessä on Brysselistä lähtöisin oleva kapulakieli- ilmaus, joka tarkoittaa EU:n hyväksymää linjausta Skandinavia–Välimeri-liikenneväylien kehittämisestä.
5 kommenttia Lisää kommentti

Veropakolaisia

Pakolaisia on monen sorttisia. Toiset pakenevat sotaa tai kidutusta, toiset mielipiteen vainoa. Kansainväliset sopimukset velvoittavat antamaan suojaa ihmisille, jotka omassa maassaan voivat joutua vainon kohteeksi.

Uutena ryhmänä ovat tulleet veropakolaiset.

168 kommenttia Lisää kommentti