Useimmille nuorille rippileiri on iloinen kokemus. Minulle se oli aikanaan painostava reissu, koska rinnakkaisluokan kovikset keksivät alkaa nimitellä minua ”silliksi” ja piirtelivät vihkooni ja penaaliini rumia kuvia.

0 kommenttia Lisää kommentti

Paha joutuu piiloon

Yksitoista vuotta sitten olin perustamassa Porvooseen steinerkoulua. Neljän vuoden ajan maksoimme lapsen koulunkäynnistä miltei kolmetuhatta euroa vuodessa.

Steinerpakettiin kuului myös runsaasti talkootyötä. Yksi syy oli se, ettei Porvoosta tahtonut millään löytyä koululle sopivia tiloja.

0 kommenttia Lisää kommentti

Koulu, joka on myös yhteisö

Olen aikaisemminkin Uusimaan lukijoille kertonut, että kun luiskahdin toimittajan ammattiuralle, eräänä vaikuttimena oli se, etten ymmärtänyt mitä lehdistä luin. Varsinkin politiikkaa selostettiin niin sisäänlämpiävästi, että vain ne jotka jo tiesivät, mitä oli tapahtunut, ymmärsivät juttujen sisällön.
0 kommenttia Lisää kommentti

Toimittamisen sietämätön keveys

Kansan vauraus on säästöissä ja varautumisessa eläkepäivien varalle.

Sadat tuhannet suomalaiset lankesivat tähän halpaan ja uskoivat saavansa työeläkkeenä 50-60 prosenttia työtulosta. Eläkkeiden laskentaa on kuitenkin muutettu useasti. Odotettavissa oleva eläke on enää 40 prosenttia työtuloista.

1 kommentti Lisää kommentti

Luottamus on paha luulotauti

Kansan vauraus on säästöissä ja varautumisessa eläkepäivien varalle.

Sadat tuhannet suomalaiset lankesivat tähän halpaan ja uskoivat saavansa työeläkkeenä 50–60 prosenttia työtulosta. Eläkkeiden laskentaa on kuitenkin muutettu useasti. Odotettavissa oleva eläke on enää 40 prosenttia työtuloista.

13 kommenttia Lisää kommentti

Luottamus on paha luulotauti

Joskus kauan aikaa sitten meillä oli vaalit. Aika tuntuu ikuisuudelta, niin kuin sellaiset ajat yleensä, jolloin mitään ei tapahdu. Tulihan ministereille ja korkeimmille virkamiehille avokonttori, ja yhteiskuntasopimuksen nimellä kulkeva ulkoavaruuden ilmiö on edelleen keskuudessamme.

0 kommenttia Lisää kommentti

Onko Suomessa hallitus?