Nettihuijauksia

Sähköpostiini on kilahdellut viime päivinä useita huijausviestejä otsikolla TILISI EI OLE AKTIVOITU - TEE SE NYT. Näitä viestejä on tullut niin oman tilipankkini kuin muidenkin nimissä. Teksti on ollut kaikissa viesteissä sama, huonolla suomella kirjoitettu:

”Huomaa, että verkkopankin on päättymässä.

0 kommenttia Lisää kommentti

Luvattu maa 2

Viimeisten kymmenen päivän ajan Israelin sotavoimat on tappanut yli tuhat ihmistä Gazan alueella. Neljäsosa niistä on lapsia, yleensä omiin koteihinsa kuolleita. Suurin osa uhreista on siviilejä.

Israel omaa erittäin sofistikoituja asejärjestelmiä, joiden osumatarkkuus kuuluu maailman parhaimpiin.

0 kommenttia Lisää kommentti

Mökillä Muumilaaksossa

Äiti, mitä on vapaus? Oletko sinä vapaa? Viisivuotias kyselyikäinen osuu maaliin välillä niin pirskatin oivaltavasti.

Lapsi poimi kysymyksen ikivanhasta Muumi-videosta, jonka isäni laittaa pyörimään mökin VHS-nauhuriin aina silloin, kun vedessä lotraaminen ja marjanpoiminta kyllästyttävät.

0 kommenttia Lisää kommentti

Oma koulu

Tänä vuonna toukokuun viimeisenä päivänä vuoden 1964 ylioppilastutkinnon suorittaneet julistettiin Linnankosken Lukiossa, entisessä Porvoon Yhteislyseossa riemuylioppilaiksi. Kuuluin tuohon joukkoon, joka viisikymmentä vuotta (!) sitten kirjoitti ylioppilaaksi. Oli ihan riemukas olo, silloin ja myös nyt.

0 kommenttia Lisää kommentti

Enemmän on enemmän

Eri urheilulajien välinen positiivinen yhteistyö on nykypäivän – tai toivottavasti viimeistään tulevaisuuden – malli, kun mietitään suomalaisen urheilun parasta. Ei synny kenenkään kannalta mitään hyvää siitä ajattelutavasta, että esimerkiksi koripallon menestys olisi jalkapallolta pois.

0 kommenttia Lisää kommentti

Luvattu maa

Mikäli joku haluaisi yrittää ymmärtää, mitä Israelissa tapahtuu, ehdotan israelilaisen 90-vuotiaan ihmisoikeustaistelijan ja filosofin Uri Avneryn ajatusten pohtimista. Avnery esittää seuraavan ajatusleikin.

0 kommenttia Lisää kommentti