Ikiaikainen merenkulun säännöstö sanoo törmäyksen estävästä toimenpiteestä niin, että se on suoritettava "hyvissä ajoin, määrätietoisesti ja varmasti sekä hyvää merimiestapaa noudattaen".

Hyvät tavat

0 kommenttia Lisää kommentti

Pikkulapsiperheen onnenhetkiä ovat ne, kun lapset löytävät mielekästä tekemistä ja vanhemmat voivat vaikka juoda kahvinsa rauhassa. Meille kävi niin Tallinnan-reissulla taidemuseo Kumussa. Istuimme terassilla, kun lapset piileskelivät, kiipeilivät ja poseerasivat hullunkurisissa asennoissa jättimäisissä kirjaimissa.

Porvoo ei saa kirjaimiaan

0 kommenttia Lisää kommentti

Kesämyrskyistä on tullut vuosien varrella tuttuja sääilmiöitä. Moni muistaa vielä Elviiraksi nimetyn rajuilman kesäkuussa vuonna 2013. Elviira räiskytteli taivaalla lähes 30 000 salaman voimin.

Elviiran puuskat yltyivät voimakkaimmillaan 33 metriin sekunnissa tehden tuhojaan kaupungeissa ja maaseudulla.

Pääkirjoitus: Kamala kaunis Kiira-myrsky

0 kommenttia Lisää kommentti

Vaikka Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili Suomessa maamme satavuotisen itsenäisyyden johdosta, hän ei onnitellut meitä. Miksi hän ei kehunut maamme itsenäistä taivalta? Miksi hän ei millään lailla kommentoinut Suomen itsenäisyyttä?

Miksi Putin ei onnitellut?

0 kommenttia Lisää kommentti

Kävin uteliaisuuttani katsomassa arvostetun elokuvaohjaajan Christopher Nolanin uutuuselokuvan Dunkirk.

Ihmettelin mielessäni miten Nolan oli onnistunut keräämään valtavan anteliaan rahoituksen elokuvaan, jonka teema oli jo kovasti läpikaluttu.

Ristivetoa rannalla

0 kommenttia Lisää kommentti