Jos muutat ulkomaille Suomen veroja pakoon, presidentti Sauli Niinistö kehottaa välttelemään sinua.

Leskirouva myi asuntonsa Raumalta ja osti halvemman Espanjan Aurinkorannikolta. Järjestelystä jäi vajaat 100 000 euroa verotonta käyttörahaa.

”Olen Saulin inhokki”

59 kommenttia Lisää kommentti

Isänmaallisen kuvaston kirkkaimpiin tähtiin kuuluu Tuntemattoman sotilaan vänrikki Koskela. Häntä pidetään suomalaisen miehen arkkityyppinä – vaitelias ja asiallinen perusmies, joka hoitaa velvollisuutensa.

Koskelaa on muistettu jälleen, kun uutiset välittävät kuvia turvapaikanhakijoista.

Nuoret miehet

66 kommenttia Lisää kommentti

Useimmille nuorille rippileiri on iloinen kokemus. Minulle se oli aikanaan painostava reissu, koska rinnakkaisluokan kovikset keksivät alkaa nimitellä minua ”silliksi” ja piirtelivät vihkooni ja penaaliini rumia kuvia.

Paha joutuu piiloon

0 kommenttia Lisää kommentti
Yksitoista vuotta sitten olin perustamassa Porvooseen steinerkoulua. Neljän vuoden ajan maksoimme lapsen koulunkäynnistä miltei kolmetuhatta euroa vuodessa.

Steinerpakettiin kuului myös runsaasti talkootyötä. Yksi syy oli se, ettei Porvoosta tahtonut millään löytyä koululle sopivia tiloja.

Koulu, joka on myös yhteisö

0 kommenttia Lisää kommentti
Olen aikaisemminkin Uusimaan lukijoille kertonut, että kun luiskahdin toimittajan ammattiuralle, eräänä vaikuttimena oli se, etten ymmärtänyt mitä lehdistä luin. Varsinkin politiikkaa selostettiin niin sisäänlämpiävästi, että vain ne jotka jo tiesivät, mitä oli tapahtunut, ymmärsivät juttujen sisällön.

Toimittamisen sietämätön keveys

0 kommenttia Lisää kommentti

Kansan vauraus on säästöissä ja varautumisessa eläkepäivien varalle.

Sadat tuhannet suomalaiset lankesivat tähän halpaan ja uskoivat saavansa työeläkkeenä 50-60 prosenttia työtulosta. Eläkkeiden laskentaa on kuitenkin muutettu useasti. Odotettavissa oleva eläke on enää 40 prosenttia työtuloista.

Luottamus on paha luulotauti

1 kommentti Lisää kommentti

Kansan vauraus on säästöissä ja varautumisessa eläkepäivien varalle.

Sadat tuhannet suomalaiset lankesivat tähän halpaan ja uskoivat saavansa työeläkkeenä 50–60 prosenttia työtulosta. Eläkkeiden laskentaa on kuitenkin muutettu useasti. Odotettavissa oleva eläke on enää 40 prosenttia työtuloista.

Luottamus on paha luulotauti

13 kommenttia Lisää kommentti