Viikko Italiassa, yötä päivää ympärillä helteen hellivä verho. Kolme viikkoa pohjoisella napapiirillä, yhtenä päivänä asiallinen kesäsää, toisena hallaa, mäkäräisten ja sääskien kotoisa verho iholla ja päänahassa.

Kotona Porvoossa ilahduttava sekapäisyys. Availen vääriä kaapinovia, ostan vääränlaiselle liedelle paistinpannun.

0 kommenttia Lisää kommentti

Kesäyön ikkunaton unelma

Suomessa henkilöllä voi olla vain yksi osoite ja kotikunta. Niiden perusteella määräytyy esimerkiksi äänioikeus, osa tulonsiirroista ja perheen virallinen koko. Kyse ei siis ole pikkuasiasta, vaan isosta osasta perusoikeuksiamme.

33 kommenttia Lisää kommentti

Kaksi kotia, yksi osoite

”Kesä, eikä mitään tekemistä, kaupunki nöyränä sylissä”, laulaa Maija Vilkkumaa .

Suomen kesä on pullollaan tapahtumia eukonkannosta Avantiin, puistojumpasta pussauskoppiin, samppanjabaarista saunafestareihin ja sambakarnevaaleihin ja lypsyjakkaran heitosta yömaratoniin.

0 kommenttia Lisää kommentti

Kesäisiä mielenhäiriöitä

Historialliset myytit menestyvät tietämättömyydessä.

Olipa kyse Kreikan talousahdingosta tai Ukrainan sodasta, tieteellinen historiantutkimus saa usein väistyä takanurkkaan, kun valmiiksi lukkoon lyödyt mielipiteet ja iskelmäsanoituksista poimitut lainaukset sekoittuvat iloisesti internetissä ja lehtien sivuilla.

0 kommenttia Lisää kommentti

Soittavatko kaikki zorbasta?

Tätä kirjoittaessani en tiedä, miten Kreikan lainaneuvottelut päättyvät. Nyt olemassa olevien huhujen mukaan perussuomalaiset uhkaavat hallituskriisillä, mikäli Suomi tukee uuden lainapaketin myöntämistä Kreikalle.

Nykyinen kriisi ei ole vain Kreikan kriisi, vaan laajemmassa määrin koko Euroopan kriisi.

0 kommenttia Lisää kommentti

Eurooppalainen tragedia

Katsokaa uutiskuvia EU-maihin ja Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista.Suuri osa on hyväkuntoisia asevelvollisuusiässä olevia miehiä.

Kenen joukoista he tulevat ja kenen joukkoihin he tulevat liittymään? Viranomaisilla on hatarat tiedot ja arvaukset turvapaikanhakijoista.

108 kommenttia Lisää kommentti

Turvapaikan voi ostaa