Keskustelut

Tonttien ostajista Pornaisten talouden pelastajia

PORNAINEN | Verotulojen kehitys muodostaa uhkan Pornaisten kuntataloudelle, mikäli se ei toteudu ensi vuonna yhtä positiivisena kuin mitä kunnanjohtaja Markku Hyttinen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Risto Kuisma uumoilevat.

Lue koko juttu

Tanja Kuisma
2 kommenttia Kommentoi

Kommentit

28.5.2012 23:12

Jos pikavippi olisi talouden pelajasta, niin täällä pääkaupunkiseudulla ei olisi rahasta pulaa!

- Jyrki

11.7.2012 16:05

Uudenmaan alueen maaseudun kehitys on kyllä kiinnostavaa. Samalla kun pk-seutu metropolisoituu, ja alkaa muistuttaa oikeaa eurooppalaista pääkaupunkia, maaseutu varmasti sivistyy myös vähitellen. On muutakin nähtävää kuin nuorten bemarirallit iltaisin. Pornainen esimerkiksi on todella kaunis kunta, mutta monet alueella syntyneet ovat joutuneet nuoruudessaan pakenemaan isommille paikkakunnille seudun konservatiivisuutta. Tämä on ehkä isoin haaste näiden kuntien yrittäessä vedota ulkopuolelta tuleviin perheisiin ja matkailijoihin. Väestön enemmistön pitäisi pystyä rentoutumaan kulttuuri- ja seksuaalivähemmistöjen suhteen. Ihan samoja ihmisiä tässä ollaan, hyveine ja heikkouksinemme... jos kunta ja kuntalaiset haluavat vähän enemmän massia ja pysäyttää maaseudun köyhtymiskehityksen taantuman aikana, niin tätä juuri tarvitaan.

Edelliselle kommentoijalle, vaikka oli pilke silmäkulmassa tuo viesti, niin täytyy sanoa: pikavipit aiheuttavat pk-seudulla ainakin runsaasti pulmia nuorille. Eli ei joo tosiaan ole talouden pelastajaksi. Kyllä pysytään johokin parempaakin, kuten vaikka työllisyyden nostamiseen tai muihin toimiin jotka oikeasti parantaa nuorten tilannetta. Ja yhteiskunnan tilannetta ylipäätään. Maltti taloudenpidossa lienee tärkein opetus. Tontteja ei mene varmaankaan kovin paljoa kaupaksi, ennen kuin ilmapiiri maaseudulla vapautuu aidosti. Niin ettei tarvitse kaikkien olal samasta muotista, kunhan vain asialliset hommat hoidetaan.

Osallistu keskusteluun

Emme ota kommentteja vastaan viikonloppuisin. Voit osallistua keskusteluun jättämällä kommenttisi maanantain klo 8.00 ja perjantain klo 16.00 välisenä aikana.