Kulttuuri

Animoitu kitarasensei teki moniulotteisen bändilevyn

Thomas Törnroos (vas.), Mika Tyyskä, Lasse Rantanen ja Kalle Katz soittavat perjantaina kaksi Mr. Fastfinger -keikkaa Bar Sohossa.

Janne Kallio

PORVOO | Suuren suosion ympäri musiikkia kuuntelevaa maailmaa saavuttanut animaatiosamurai Mr. Fastfinger julkaisee perjantaina toisen täyspitkän albuminsa Porvoon Bar Sohossa. Vuonna 2009 päivänvalon nähneen ”The Way of the Exploding Guitar” -soololevyn seuraaja tarjoaa kuulijalleen samankaltaisen, erilaisia kuriositeetteja vilisevän musiikillisen ilotulituksen, kuin edeltäjänsä. Ja vielä piirun verran enemmän.

– Debyytti oli ennen kaikkea Fastfingerin soololevy. Tällä kertaa levylle on haettu ja mielestäni myös saatu selkeä bändisoundi, kuvailee animaatiohahmon takaa löytyvä askolalainen ohjelmoiva kitaravirtuoosi Mika Tyyskä.

Tyyskän alun perin ainoastaan internetiin luoman kulmikkaan kitaraopettajan konsepti otettiin maailmalla vastaan niin hyvin, että Fastfingerin oli muutama vuosi sitten suorastaan pakko herätä henkiin verkon syövereistä. Kiitellyn ja erilaisia palkintoja rohmunneen kitaraopetussivuston ankara ja tyly sensei kasasi tarkoitusta varten ympärilleen bändin, joka on keikkaillut aiheen tiimoilta jo useamman vuoden.

Uudenkarhealla In Motion -levyllä soittaa porvoolaisittain varsin tuttu kopla. Bändissä vaikuttavat Mr. Fastfingerin ohella basisti Lasse Rantanen, rumpali Thomas Törnroos, kosketinsoittaja Kalle Katz ja kitaristi Tyyskä.

– Albumin julkaisujuhlat perjantaina on jaettu kahteen osioon, joista ensimmäinen on ikärajaton, kertoo Tyyskä.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat