Rohkea mies pukeutuu vaikka kirkkaanvihreisiin housuihin

Vapaa-ajan asukokonaisuuden on tärkeä olla sellainen, että sitä on helppo hoitaa ja mukava käyttää. Nuoret ovat eteviä muodin mukaisten värien käyttäjiä.

Henriikka Eloluoto

Työasussa yhdistyvät rennot kengät ja kauluspaita, sekä monikäyttöinen klubitakki.

Henriikka Eloluoto

Rennompaan juhlatilaisuuteen kaulaan voi laittaa vaikka rusetin. Klubitakki yhdistetään usein vaalean beigeen tai vaalean harmaaseen kangashousuun. Kunnolliset kengät ovat juhla-asun tärkeimpiä asioita.

Henriikka Eloluoto

Huiveja voi nykyään käytää muuhunkin, kuin imurointionnettomuuden aiheuttamien jälkien peittämiseen. Huivin sidontatapa on vapaa.

Henriikka Eloluoto

Ihanan raikkaat värit sukissa täydentävät muuten värikkään kokonaisuuden.

Henriikka Eloluoto

Tällä hetkellä miesten pukeutumisessa on nähtävillä ainaisen perinteisen linjan lisäksi myös värikkäämpää suuntausta.

Pastellien, kuten vaaleanpunaisen ja mintunvihreän lisäksi vaatteita ja asusteita ilostuttavat nyt myös poltetut sävyt. Nuoret miehet ovat ottaneet uudet suuntaukset hyvin vastaan, sillä vaatteisiin kiinnitetään yhä enemmän huomiota.

– Nuoret miehet ovat todella tietoisia pukeutumisestaan. Ideoita otetaan esimerkiksi televisio-ohjelmista, kuten vaikka MTV Music Awardsin tai Melodifestivalenin juontajilta, Stockmannin vaatemyyjä Mirkka Säilä kertoo.

Vaatteissa käytettävät värit voivat olla räikeitäkin, eikä niiden käyttöä esimerkiksi housuissa häpeillä. Vihreät tai punaiset housut kertovat rohkeasta käyttäjästään.

– Värejä käyttävät aika lailla kaiken ikäiset, vanhemmatkin haluavat väriä, Säilä avaa.

Värien lisäksi toiseksi tämän hetken ykköstrendiksi Säilä nostaa erilaiset asusteet. Juhliin voi laittaa rusetin ja työpaikalle ottaa mukaan muunkin kuin läppärilaukun.

Klubitakin taskusta pilkottaa väriyhdistelmiin sopiva taskuliina ja tyylikäs vyö saa kokonaisuuden napakammaksi.

– Aikaisemmin miehillä on ollut vain yksi vyö, jota on käytetty kaiken kanssa. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut. Suosittuja ovat nyt esimerkiksi konjakinruskeat, punaiset ja valkoiset vyöt.

Tämän hetken monipuolisimmaksi asuksi Säilä valitsee klubitakin, jota voi yhdistellä niin juhliin kuin arkeen ja työpaikallekin sopivaksi kokonaisuudeksi.

Tämän alunperin esimerkiksi golf- ja purjehdusseuran tummansinisen jakun voi yhdistää vaikka vaaleiden housujen tai farkkujen kanssa. Nimenomaan takin monipuolisuus puolustaa sen nousevaa suosiota varsinkin nuorten keskuudessa.

– Klubitakkeja on aina ollut paljon, mutta nyt ne ovat taas nousemassa, Säilä toteaa.

Parin vuoden välein vaihtuvat muotisuuntaukset tuovat mukanaan aina jotain uutta. Esimerkiksi miesten juhlapuvuissa ollaan Säilän mukaan siirtymässä kohti leveämpiä kauluksia ja mustan rinnalle on tullut harmaan eri sävyjä, sinistä ja ruskeaa.

– Nyt käytetään myös taskun liepeissä koristeena käsitikkauksia. Kankaissa leikittelevät ruutu, raita, sekä myös hohtavat pinnat.

Vapaamman pukeutumisen kirkkaat värit ilahduttavat myös vaatteiden alla, sillä miesten ykkössuosikkeja, trikooboksereita, saa lähes kaikissa väreissä. Myös sukissa kirkkaat värit hurmaavat.

– Sukat saavat jopa vilkkua lahkeen alta, Säilä vinkkaa.

Käyttäjän Henriikka Eloluoto kuva
Henriikka Eloluoto