Huoli liikenneturvallisuudesta poikii ainakin yhden valituksen

Kevätkummun asukasyhdistyksen puheenjohtaja Harri Saarenpään ja Tarkkisten kyläyhdistyksen puheenjohtaja Matti Puotilan ajamat liikennejärjestelymuutokset Toukovuoren asemakaavaan eivät menneet keskiviikkoiltana läpi. Tarkkisissa on päällä vahva henki, että taistelua jatketaan.

Juha Perämäki

PORVOO | Toukovuoren asemakaavan poliittinen käsittely päättyi keskiviikkoiltana kaupunginvaltuuston sinettiin. Harri Karin (kok.) tekemä vastaesitys joukkoliikennekaduksi piirretyn Aurinkomäentien tilapäiseksi avaamiseksi kaikelle liikenteelle kärsi äänestystappion, joten alueen henkilöautoliikenne ohjataan alkuperäisten suunnitelmien mukaan Tarkkistentien ja Toukovuoren rinteeseen rakennettavan uuden Uljaksentien kautta.

Tarkkis-aktiivien mielestä Uljaksentietä ei pitäisi edes rakentaa ennen itäisen ohikulkutien eli Saaristotien valmistumista.

Uljaksentien maanomistajanaapuri Esa Viik jätti jo 18. maaliskuuta Porvoon kaupungille valituksen koskien Toukovuoren kaavaa. Hän on ennen muuta huolissaan Uljaksentien rakentamisen aiheuttamista liikenneturvallisuuden vaaroista.

– Jo nykyiset Tarkkistentien liikennemäärät ja rekkaralli hirvittävät minua pienten lasten isänä. On vain ajan kysymys, milloin onnettomuus tapahtuu. Ja nyt tielle aiotaan ohjata kokonaisen uuden asuinalueen henkilöautoliikenne, Viik ihmettelee.

Saaristotien toteutumiseen nykytilanteessa Viik ei luota, joten hänen mielestään Toukovuorta ei pidä yhdistää Tarkkistentiehen kuin kevytväylällä. Viikin mukaan on varmaa, että hän valittaa Toukovuori-kaavasta hallinto-oikeuteen.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.

Käyttäjän samu.karvala@media.fi kuva
Samu Karvala