Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Kielikylpy kelpaa opetuksen esikuvaksi

Kunnat ovat kiinnostuneita kielikylpyopetuksesta, sanoo tutkija Karita Mård-Miettinen. Pipsa Puuronen ja Petra Gustafsson rekisteröivät seminaarin osanottajia Mård-Miettisen takana.

Juha Perämäki

PORVOO | Kielikylpyopetuksen kysyntä on suurta, mutta tarjonta laahaa perässä. Aihe puhuttaa parhaillaan käynnissä olevassa kielikylpytapaamisessa, joka järjestetään nyt Porvoossa ensimmäistä kertaa.

Tapahtuma tuo yhteen opettajat, asiantuntijat ja poliitikot. AE-koulun lisäksi vieraat tutustuvat Näsin päiväkodin kielikylpyopetukseen.

Kielikylpyopetus on suuri rikkaus suomenkieliselle opetustoimelle, sanoi koulutusjohtaja Jari Kettunen kielikylpypäivien avajaispuheessa.

– Kielikylpyopetus tuo opetukseen vuorovaikutusta, verkostoja ja yhteistyötä sidosryhmien kanssa. Juuri tällaista kaiken opetuksen tulisi olla.

Kansanedustaja ja porvoolaisvaltuutettu Mikaela Nylander toi alustuksessaan esiin huolensa siitä, että asenneilmasto on kylmennyt ruotsin kieltä kohtaan.

– Siksi olenkin iloinen, että näen täällä salin täynnä motivoituneita ja osaavia ihmisiä, jotka tekevät tätä arvokasta työtä, Nylander sanoi.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat