Vammaisurheilijoiden menestystä hypetetään postimerkeillä

Vammaisurheilu-pienoisarkin kahteen postimerkkiin on kuvattu pyörätuolikelauksen ME-mies, maailmanmestari ja paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti.

Itella

Toukokuun 7. päivä julkaistaan viisi postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä kymmenen uutta 1. luokan postimerkkiä.

Kuva-aiheet liittyvät muun muassa nostalgiseen matkailuun ja vammaisurheiluun. Luontoaiheita toukokuun merkeissä edustavat kansallispuisto, pilvet ja kukka.

Vanhat suomalaiset matkailujulisteet pääsevät postimerkkeihin kymmenen postimerkin Visit Finland -tarra-arkissa, joka on Johannes Ekholmin suunnittelema. Nostalgisten postimerkkien kaksi matkailujulistetta ovat alunperin 1930-luvulta. Saimaa-juliste vuodelta 1939 on Paul Söderströmin ja Göran Englundin käsialaa. Hanko-aiheisen julisteen tekijät ovat tuntemattomia.

Maailmalla menestyneet suomalaiset vammaisurheilijat saavat oman postimerkin. Vammaisurheilu-pienoisarkin kahteen postimerkkiin on kuvattu pyörätuolikelauksen ME-mies, maailmanmestari ja paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti ja MM-kilpailuissa pistesijoille yltänyt jousiampuja Saana-Maria Sinisalo. Molemmat merkkeihin kuvatut urheilijat ovat mitalitoivoja ensi kesän paralympialaisissa Lontoossa.

 Klaus Welpin suunnitteleman pienoisarkin kuva-aiheina on postimerkkien lisäksi muita menestyneitä vammaisurheilijoita. Pienoisarkkiin tulee sokeainkirjoituksella teksti ’vammaisurheilu’ suomeksi ja ruotsiksi sekä 1. luokasta kertovat merkinnät.

Suomalaisia kansallispuistoja esittelevien merkkien sarjassa on vuorossa Selkämeren kansallispuisto, josta Teemu Ollikainen on suunnitellut 10 merkin tarra-arkin.

Toukokuussa tulee myyntiin myös sadan kappaleen rullissa myytävät postimerkit, joiden kuva-aiheina on kolme erilaista pilvityyppiä: mantelimainen hahtuvapilvi, utuinen sumupilvi ja säikeinen ukkospilvi.

Auringonkukka saa oman postimerkin, kun toukokuussa julkaistaan Ossi Hiekkalan kuvittama 10 kappaleen tarra-arkki, jonka postimerkkeihin on kuvattu kaksi erilaista auringonkukkaa.

toimitus