Terassikausi käynnistyy viikonloppuna

Cafe Old Townin edustalla voi istuskella aina säiden salliessa. Petter Larsen kertoo, että kesäkuun alussa paikalle saadaan terassirakenteet sekä uudet kalusteet.

Juha Perämäki

Aurinko on paras mainos. Etuajassa avatun Joellan terassi on ollut jo viikon päivät tupaten täynnä, kun keli on ollut kaunis.

Juha Perämäki

Sven-Erik Lai ja Kristo Priskus naputtelevat lautaa laudan viereen. Glückaufin terassi avataan perjantaina.

Juha Perämäki

Paahtimon terassi on avoinna ympäri vuoden. Proomu on tuotu tavallisesti vapuksi, mutta tänä vuonna se saatiin paikoilleen hieman etuajassa.

Juha Perämäki

PORVOO | Terassikausi on käynnistymäisillään. Viimeistään vappuna lähes jokainen kaupungin kuppila on valmis vastaanottamaan kesän.

Ensimmäisenä asiakasapajille ehti tänäkin vuonna Kipparikioskina tunnettu Jokiranta Cafe, joka avasi terassinsa jo pääsiäisenä. Joella tulee hyvänä kakkosena, terassi on ollut avoinna reilun viikon.

– Viime viikonlopusta asti tässä on ollut todella vilkasta. Tiistainakin, vaikka satoi koko päivän, kertoo Joellan ravintolapäällikkö Niklas Lindroos.Lindroosin mielestä on aivan turha odotella vappuun asti. Terassikauden myötä alkaa kevät, joten mitä sitä pitkittämään.

– Kolmatta vuotta olen yrittänyt olla mallina, mutta siitä huolimatta muut odottelevat vappua, Lindroos naurahtaa.

Lue lisää torstain Uusimaasta

Mikä on Porvoon paras terassi?

Käyttäjän inka.toyryla@media.fi kuva