Miksi nuoriso viihtyy Lundin edustalla?

Anthon Pirkkalainen, Elias Laakkonen, Markus Nieminen, Nelly Törmänen ja Jasmin Hartig asuvat bussimatkan päässä Kulloossa, Sipoossa ja Hinthaarassa. Usein bussin odottelu venyy kaupungilla oleiluksi.

Matilda Isohella

Mikä vaihtoehdoksi Lundin edustalla oleilulle? Sabrina Andersson, Leonid Gustafsson ja Oliver Saal viihtyisivät myös sisätiloissa, jos sellainen keskustassa olisi.

Matilda Isohella

Beatrice Lindlöf, Antonia Sonntag ja Janina Andersson eivät juurikaan vietä aikaa keskustassa koulun jälkeen, sillä siellä ei ole heille mitään tekemistä.

Matilda Isohella

Julkinen katutila kuuluu kaikille ikäryhmille, mutta käyttäytymissäännöt on osattava.

Matilda Isohella

PORVOO | Kauppakeskus Lundin edusta on porvoolaisnuorison suosima luonteva kohtauspaikka. Aurinkoisena iltapäivänä väkeä on sankoin joukoin, eikä aukio jää tyhjilleen edes tihkusateen uhatessa.

– Tähän tulevat ”kaikki”, perustelee Anthon Pirkkalainen paikan etuja.

Osa porvoolaisista kokee alueelle kerääntyvät isot nuorisojoukot uhkaavina ja häiritsevinä. Pirkkalaisen ystäväporukkaa ei kuitenkaan kukaan ole tullut alueelta häätämään.

– Paitsi jos on oltu liian lähellä Lundin sisäänkäyntiä.

Osalla nuorista ovat käyttäytymissäännöt hukassa. Matkahuolto joutui muutama viikko sitten pyytämään poliisilta apua häiriköintiongelman ratkaisemiseen. Nyt tilanne on jonkin verran rauhoittunut.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.

Käyttäjän ulla.mether@media.fi kuva
Ulla Mether