Puutarha tuodaan lautaselle ja sisustaminen viedään ulos

Kanta-asiakkailla oli mahdollisuus esittää omia kysymyksiään. He kyselivät tietoa ja saivat vinkkejä omien istutuksiensa, pihojensa ja kasviensa hoidosta ja säilytyksestä.

Laura Heino

Yrttien kasvattamisessa on hyvä pitää mielessä niiden vaatimat kasvuolosuhteet. Esimerkiksi basilika ei kestä kylmää. Kuvassa puutarhuri, floristi ja visualisti Leena Suhonen.

Laura Heino

Tomaatin viljelijän kannattaa pitää silmällä varkaita.

Laura Heino

PORVOO | Kasvata itse! Se on tämän hetken avainlause puutarhaharrastelijoille. Plantagen järjestää kuukausittain ilmaisen puutarhakoulun kanta-asiakkailleen. Huhtikuussa paikalle kerääntyi runsaasti väkeä, kun puutarhuri, floristi ja visualisti Leena Suhonen perehdytti tämän hetken puutarhatrendeihin.

– Pinnalle noussut trendi on, että halutaan tuoda puutarhasta lautaselle itse kasvatettuja kasveja, kuten yrttejä. Enää ei ole väliä, onko omaa pihaa, vaan nykyään omia, ihania yrttejä ja vaikkapa tomaatteja pystyy kasvattamaan parvekkeella.

Pihoilla ja parvekkeilla kasvatetaan joko suoraan siemenistä tai valmiista taimista yrttejä ja kasviksia. Taustainnoittajana on aito mielenkiinto omilla käsillä tekemiseen. Lähellä kasvatettuja tuotteita arvostetaan nykyisin ruoanlaitossa ja television kokkiohjelmissa. Lähiruokaviljelyn taustalla on myös halu välttää ulkomaisissa tuotteissa usein käytettäviä torjunta-aineita. Omasta puutarhasta saa herkullisen maun lisäksi myös upeat tuoksut.

Lue lisää lauantain Uusimaasta.

toimitus