Kansainvälinen teemapäivä sujui leikkien

Ruandalaiset opiskelijat Jean Luc Nayigizik ja Florence Mukashayeka näyttävät oppilaille, miten purkkipuhelin syntyy puuvillalangasta ja wc-paperirullan pahviosasta.

Juha Perämäki

Jean Luc Nayigizik näytti, miten purkkipuhelimella soitetaan.

Juha Perämäki

PORVOO | Hinthaaran koululla vietettiin perjantaina Kansainvälistä teemapäivää. Koululla oli kahdeksan ulkomaalaista vierasta Borgå Folkakademista, Svenska för invandrare -kurssilta. He tulevat Meksikosta, Virosta, Burmasta, Englannista, Puolasta, Romaniasta ja Ruandasta.

Koulupäivän ohjelman suunnittelusta vastasivat pääosin Folkakademin opiskelijat, ja luokissa saatiin ihan kädestä pitäen kokea se seikka, että vaikka me asumme eri maissa, puhumme eri kieltä ja olemme iholtamme eri värisiä, me emme kuitenkaan pohjimmiltaan ole niin valtavan erilaisia.

Kaksi ruandalaista opiskelijaa opetti 3.–4.-luokkalaisille, miten palloa pelataan tai miten purkkipuhelin tehdään ja miten siihen puhutaan, tai miten käsillätaputteluleikkiä leikitään yhdessä kaverin kanssa, vaikkei olisi yhteistä kieltäkään.

– Leikin itse näitä leikkejä, kun olin seitsemän-, kahdeksan-vuotias, kertoo ruandalainen, valoisasti hymyilevä nuorimies Jean Luc Nayigizik englanniksi.

Lue lisää lauantain Uusimaasta.

Käyttäjän eija.quinlan@media.fi kuva
Eija Quinlan