Viihde

Ismo Leikolasta hyvän mielen lähettiläs

Huulenheittäjä Ismo Leikola osaa kutkutella nauruhermoja oikeasta paikasta.

Joonas Brandt

Mielenterveyden keskusliitto jatkaa Hyvän mielen lähettiläs -perinnettään ja kutsui vuoden 2012 Hyvän mielen lähettilääkseen stand up -koomikko Ismo Leikolan.

Titteli on kiitos hänen työstään kanssaihmisten henkisen hyvinvoinnin hyväksi. Ottaessaan tittelin vastaan Leikola sitoutuu edelleenkin viemään hyvän mielen viestiä eteenpäin.

Valintaperusteluissaan liitto toteaa muun muassa, että Leikola osaa huumorin keinoin kääntää isojakin asioita käsiteltäviksi. Ihmisten hölmöily niin eurolainoissa kuin parisuhteissa saa Leikolan lempeässä käsittelyssä humoristisen sävyn.

 

Mielenterveyden edistämisessä unohtuu usein huumorin ja terapeuttisen naurun merkitys.”

Samalla kun nauramme muiden toilailuille, opimme huomaamattamme nauramaan myös itsellemme.

 

– Suomalaisten mielenterveyden edistämisessä unohtuu usein huumorin ja terapeuttisen naurun suuri merkitys. Myös erilaisten hoitomuotojen kehittäminen kilpistyy liian usein kiistelyyn eripituisten terapioiden sopivuudesta tai lääkehoidon ja terapian sopivasta keskinäisestä suhteesta.

– Onneksi liikunnan merkitys muistetaan nostaa välillä esille, mutta tuskin suomalaisten masennus poistuu pelkästään silläkään, että kaikki sairastuneet pannaan juoksemaan tai kuntosaleille. Tarvitaan myös huumoria ja vapauttavaa naurua, toiminnanjohtaja Timo Peltovuori totesi Hyvän mielen lähettilään julkistamistilaisuudessa.

Aikaisempia Hyvän mielen lähettiläitä ovat Petri Lehtinen, Krisse Salminen, Isä Mitro, taikuri Luttinen, Lauri KarhuvaaraSamuli Edelmann, Anita Hirvonen ja Kristian Meurman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat