Nuoret kesälomalle ilman promilleja

PORVOO | Tammisaarella ja Porvoolla on lauantaina 2. kesäkuuta jotain yhteistä meren ja koulujen päättymisen lisäksi. Tammisaaressa on ollut käytössä toimintatapa, jolla on haastettu nuoret päihteettömän juhlan viettämiseen ja tätä toimintatapaa sovelletaan koulujen päättymisiltana Porvoossakin.

– Tavoitteenamme on vedota erityisesti 7.-8.-luokkalaisiin, jotta päihteiden kokeilua saataisiin vähintäänkin siirrettyä ja että suurempi osa juhlisi turvallisemmin, sanoo nuoriso-ohjaaja Marjo Kullberg.

Tapahtuman nimi on Zero, mikä viittaa nollaan promilleen. Tapahtuman toimeenpanevina voimina on Porvoon nuoriso- ja liikuntapalvelujen lisäksi myös Päihdeklinikka, Itä-Uudenmaan sosiaalipäivystys, poliisi ja seurakunta.

Mutta miten kilpailuun voi osallistua?

– Kilpailuun voivat osallistua 13 – 17-vuotiaat puhaltamalla nollat eli Zerot alkometriin Zentrassa, Santtarilla tai Puutsi -partiolle. Puhaltajan henkilöllisyys varmistetaan. Kello 21 jälkeen osallistujien nimet kirjataan tietokoneelle aakkosjärjestyksessä.

Jos arpa suosii raitista juhlijaa, niin palkinnon lunastaakseen on ilmestyttävä yleisöstä lavalle viidessä minuutissa ja puhallettava jälleen nollat, minkä jälkeen palkinto on nuoren oma.

Lue lisää perjantain Uusimaasta

Käyttäjän Anu Miettinen kuva