Vanhoja valokuvia tunnistettavana Grandissa

Tunnistatko näitä Hamarin koulun koululaisia vuosilta 1957-1958? Jos tunnistat, voit käydä kertomassa heidän nimensä Grandissa avautuvassa näyttelyssä.

PORVOO | Kulttuuritalo Grandissa on maanantaista alkaen tilaisuus käydä tunnistamassa vanhoja valokuvia vuosilta 1957–1958.

Näyttelyn avajaiset ovat puolilta päivin.

– Meillä on viikon verran esillä näyttely, jossa on noin 100 valokuvaa, kertoo yksi näyttelyn puuhamiehistä, Bjarne Andersson.

Näyttelytyöryhmässä ovat mukana myös Olof Blomqvist ja Ingmar Gustafsson.

Valokuvia on elämän eri aloilta, kuten esimerkiksi kouluista ja entisen maalaiskunnan kunnanvaltuustosta.

Valokuviin tahdotaan saada niissä olevien ihmisten nimiä, koska niistä halutaan antaa tietoa jälkipolville. Valokuvista on myös tekeillä kotiseutukirja.

– Noin sadasta kuvasta puuttuvat nimitiedot. Luulin, että olisi ollut helpompi löytää näitä nimiä kuin onkaan. Jo vuosi sitten on alettu etsiä, Andersson kertoo.

Valokuvat on otettu maalaiskunnan toiminnasta kertovasta 1,5 tunnin mittaisesta kotiseutufilmistä, joka nyt on DVD:llä 50 minuutin mittaisena. Sen kuvasi aikoinaan Vessön nuorisoseuran kamerakerho ja sen puheenjohtaja Ingmar Gustafsson kerhon jäsenten avustamana.

Kuvissa näkyy muun muassa oppilaita Hamarin ja Tuorilan koulussa ja valtuutettuja kunnanvaltuuston kokouksessa. Myös Ilolan saha ja Henttalan navetta ovat kuvissa mukana.

– Olisipa mukava kun saatais vaikka lehmien nimiä, Andersson naurahtaa.