Grillit: Lada vastaan Porsche

Pallogrilli on grillien Lada. - Siitä huolimatta se on Hong Kongin myydyin grillimalli, vapaa-ajan osaston myyjä Ahti Kaksonen kertoo.

Juha Perämäki

Weber Summit S-670 on grillien Porsche. - Se on myös Weberin ehdoton lippulaiva, K-raudan myyjä ja grilliasiantuntija Toomas Saaliste sanoo.

Juha Perämäki

PORVOO | Perinteinen pallogrilli on varma kesätunnelman luoja; hiillos napsahtelee, savu tuoksuu ja pienet, läpikuultavat tuhkahiutaleet tanssivat tuulenvireen tahtiin ilmassa. Makkarat tirisevät ritilän päällä, ja kohta on nälkäiset vatsat täytetty. Nouseeko mieleen auvoisia kuvia lapsuuden aurinkoisista ja piiiiitkistä kesistä? Silloin taivas oli vielä sininen ja pilvet kirkkaanvalkoisia…

Nostalgia sikseen. Pallogrilli on grillien Lada – tekee tehtävänsä, mutta ei turhia hifistele. Hintakin on kohdallaan. Ehkäpä juuri siksi se on säilyttänyt suosionsa.

– Pallogrilliä myymme edelleen eniten. Tämä matalajalkainen malli maksaa 14 euroa ja 95 senttiä, Hong Kongin vapaa-ajan osaston myyjä Ahti Kaksonen näyttää.

Jos Lada ei tyydytä, aina voi haaveilla Porschesta. Weberin Summit S-670 on sen hintaluokan kaasugrilli, että tekee mieli kysyä, kuinka lujaa se kulkee. Neljällä tonnilla voi lakata potkimasta renkaita ja hypätä kuskin pukille omistajan elkein.

Grillata voi niin ritilällä kuin vartaissa.

– Lisäksi tässä mallissa on Sear Station -tehoalue, jolla voi kypsentää isonkin lihakimpaleen paahtuneen ruskeaksi, K-raudan myyjä, grilliasiantuntija Toomas Saaliste esittelee.

Porschen kannen alta löytyy myös savustuslaatikko. Grillin oikealla sivulla on keitin, vasemmalla sivulla laskutilaa ja alla, siististi ovien taakse piilotettuna, säilytystilaa.

Polttimoita grillissä on enemmän kuin tarpeeksi, ja säätönappuloita on kojelaudassa sen mukaisesti. Ja niin; säätimiä reunustaa tietysti himmeä tunnelmavalaistus.

– Kannessa on vielä kaksi työvaloa. Ne ovat todella tarpeen elokuun pimeinä iltoina. Ja toinen hyödyllinen asia on tämä uudenlainen rasvankeräin, josta rasva valuu pois eikä jää kärventymään kuuman grillin alle, Saaliste lisää.

Jos rujo kaasupullo häiritsee silmää, sen voi piilottaa erilliseen, tyyliin sopivaan kaasupullokaappiin, jonka saa omakseen 189 eurolla.

Ja kyllä: Porschea on jo myyty – yksi kappale!

Käyttäjän Sanna Puisto kuva
Sanna Puisto