Paula-tyttö: Muista pestä myös kahvinkeitin

Pauligin Paula lupaa makoisia kahvihetkiä puhtaasta kahvinkeittimestä. Ruokasoodalla saat kahvinkeittimestä rasvan irti ja sitruunahapolla irtoaa kalkki.

Paulig

Missä on vika, kun kahvi maistuu tunkkaiselta? Kahvissa vai keittimessä?

– Puhtaus on yksi makunautinnon tärkeimmistä edellytyksistä, sanoo Pauligin Paula, joka jaksaa eri tilaisuuksissa kiertäessään muistuttaa kahvinkeittovälineiden puhdistamisesta.

Kahvinvalmistusvälineet olisi hyvä pestä joka käytön jälkeen. Varsinkin lasipannu ja suodatin olisi pestävä aina valmistamisen jälkeen.

– Kahvi on luonnostaan rasvainen, eikä kahvirasva lähde pelkällä astianpesuaineella. Parhaiten sen saa irti emäksisellä puhdistusaineella.

Paula suositteleekin puhdistamiseen joka kodin kaapista löytyvää ruokasoodaa.

Kahvipannun pesussa toimii parhaiten lämmin ruokasoodaliuos. Ruokasoodalla on myös hyvä puhdistaa itse kahvinvalmistuslaite.

Paulan puhdistusresepti sisältää 3 ruokalusikallista ruokasoodaa 1 litraan vettä. Tällä seoksella laitteen putkistoista ja lämpövastuksista irtoaa hänen mukaansa parhaiten kahvin rasvajäämät.

Toinen vaihtoehto on käyttää kahvinvalmistusvälineiden puhdistukseen erikseen tarkoitettuja aineita.

Suodatinlaitteen putkistot ja lämpövastukset pysyvät parhaiten puhtaina, kun käytät veden annosteluun erillistä vesikannua.

– Varmista, että käyttämäsi vesi on aina puhdasta ja raikasta.

Laitteisiin keräytyy ajan saatossa myös kalkkia, joka kannattaa poistaa säännöllisesti. Kalkin saat mainiosti poistettua esimerkiksi sitruunahapolla.

Lasipannua ei pidä suinkaan pestä astianpesukoneessa.

– Lasipannun saat parhaiten puhtaaksi ja kirkkaaksi, kun peset sen käsin.

Käyttäjän Heli Koivuniemi kuva
Heli Koivuniemi