Avajaisviinien tarjoilusta kehkeytyi riita Taidetehtaalla

Taidehallin avajaisnäyttelyssä skoolattiin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kaj Bärlundin johdolla Taideyhdistyksen hankkimilla omilla eväillä, kun juotavat olisi anniskelulupien mukaan kuulunut hankkia talon oman ravintolan kautta.

Outi Paappanen

PORVOO | Taidenäyttelyn avajaisviinien tarjoilusta kehkeytyi viikonvaihteessa sananvaihtoa Taidetehtaalla. Ravintola Vitriinin catering-päällikkö Sakari Ellilä oli huomauttanut omia viinejään tarjoilleen taideseuran edustajille tarjoilun luvattomuudesta.

Porvoon Taideyhdistyksen puheenjohtajaa Heikki Oksasta harmittaa, että vanha käytäntö omien tarjoilujen hoitamisesta avajaisissa pitää muuttaa. Etenkin, kun asiasta ei ole heidän kanssaan keskusteltu.

Ellilä tähdentää, että he joutuvat ravintolana toimimaan tarkkaan anniskelulain säännösten mukaisesti myönnetyllä lupa-alueella, mihin salit ja hallit kuuluvat.

– Ei me voida riskeerata elinkeinoamme sillä, että antaisimme periksi jonkun kohdalla, hän lisää.

– Jos lupa-alueellamme nautitaan omia viinoja, voi meillä mennä anniskelulupa. Ja jos menee luvat, menee työt. Käytäntö on Taidetehtaalla sama kuin missä tahansa ravintolassa, jossa ei voi ottaa omasta taskumatista vessareissulla, Ellilä muistuttaa.

Lue lisää tiistain Uusimaasta

Käyttäjän tanja.kuisma@media.fi kuva