”Kunpa lapsen korvatulehdus menisi ohi”

Merle Repase on kotoisin Saarenmaalta, jossa äitienpäivää vietetään hyvin samoin perintein kuin Suomessakin. Erona on se, että Saarenmaalla äidille tuodaan sinivuokkoja, jotka kasvavat suurina mättäinä Saarenmaan metsiköissä. Suomessa äitienpäivän kukka on valkovuokko. Kukkia tai ei, Merle Repase saa äitienpäivänä ainakin suukkoja ja haleja tyttäreltään Eleanoralta.

Matilda Isohella

Teresa Mäenpää ehdottaa, että kaupunki voisi muistaa äitejä merkkipäivän alla kodinhoitopalveluilla. Mäenpää on Ollin, 6, Olivian, 3 ja Outin, 1, äiti.

Matilda Isohella

Näsin perhepuiston ohjaajalla Agneta Pyhäjärvellä on kolme, nyt jo aikuista lasta. Tänä keväänä hänestä on tulossa myös isoäiti.

Matilda Isohella

Anu Koskelainen ja Beata Nevalainen toivovat sunnuntain olevan vapaapäivä arjen askareista. Äitinsä sylissä Bea Nevalainen.

Matilda Isohella

Ritva Matinlauri on kaksinkertainen äiti ja kolminkertainen isoäiti. Eilen puistossa oli mukana tyttärenpoika Julius Ruha.

Matilda Isohella

PORVOO | Merle Repasen hartain toive sunnuntaina vietettävälle äitienpäivälle on, ettei korvatulehdus enää piinaisi vajaan kahden vuoden ikäistä Eleanoraa.

– Ja tietenkin isot halit ja pusut aamulla, ihan niinkuin kaikkina muinakin päivänä, aurinkoinen äiti nauraa.

– Ehkä isän kanssa on tekeillä jotain yllätystä, hän miettii.

Merle Repase ja joukko muita äitejä ja isoäitejä viettivät aamupäivää lasten ja lastenlasten kanssa eilen Näsin Perhepuistossa ja pohtivat Uusimaan pyynnöstä hyviä äitienpäivälahjoja.

Lue lisää keskiviikon Uusimaasta.

Käyttäjän Marjo J. Rämö kuva
Marjo J. Rämö