Miksi vanhemmille ei ilmoitettu pojan kolarista?

16-vuotias mopoilija loukkaantui kolaroituaan eteensä kääntyneen pakettiauton kanssa Monninkylän Meijeritiellä tiistaina.

Ali Felin

ASKOLA |Monninkylässä sattui tiistaina iltapäivällä mopon ja pakettiauton kolari, jossa 16-vuotias mopoilija loukkaantui. Mopoa kuljettanut poika vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Loukkaantuneen pojan äiti on ihmeissään siitä, ettei vanhemmille ole kerrottu tapahtuneesta mitään. Virallista tietoa hän ei ollut saanut vielä keskiviikkoiltapäivänäkään.

– Jos puskaradio ei olisi toiminut, olisin ajanut työpaikaltani Porvoosta kotiin Askolaan ja ihmetellyt illalla, miksi poika ei tule kotiin. Ehkä sairaalasta olisi sitten jossain vaiheessa iltaa otettu yhteyttä, äiti pohtii.

– Pahinta on kuulla, että oma lapsi on sairaalassa, mutta ei tiedä lainkaan, mitä on tapahtunut. Asiallinen tieto viranomaisilta olisi ollut tärkeää. En olisi ehkä pelästynyt niin paljoa, kun olisi heti saanut oikeaa tietoa tapahtuneesta.

Äiti sai tietää kolarista toiselta pojaltaan hyvän aikaa tapahtuneen jälkeen.

– Nuorempi poikani soitti minulle töihin ja kertoi kuulleensa, että Monninkylässä on ollut kolari ja ettei hän saa isoveljeensä yhteyttä. Hänen kaverinsa tiesi hetken kuluttua kertoa, että poikani oli ollut tuossa onnettomuudessa ja viety ambulanssilla sairaalaan, loukkaantuneen pojan äiti kertoo.

Lue lisää torstain Uusimaasta.

toimitus