Taidetehdas teki vaikutuksen Jukka Rintalaan

Näyttelyn juhlapukuluomukset ovat henkeäsalpaavan kauniita.

Maarit Gabrielsson

Muotiguru Leena Sarvea, visualisti Matti Vaskelaista, valtioneuvos Riitta Uosukaista ja muotitaiteilija Juhani Rintalaa yhdistää ystävyyden lisäksi kiinnostus muotiin ja kauneuteen.

Maarit Gabrielsson

Sopraano Angelica Klas ja tanssitaiteilija Nina Hyvärinen esiintyivät Jukka Rintalan näyttävissä luomuksissa.

Maarit Gabrielsson

Trend Studion Tea Battilana piti Taidetehdasta mahtavana paikka. Teollisuusneuvos Risto Anttonen kertoo puhuneensa vuosia Taidetehtaan puolesta. Maribellan Raija Tölkkö hehkutti näyttelyä Matti Vaskelaisen fantasiahiuskoriste päässä.

Maarit Gabrielsson

Kauppaneuvos Satu Tiivola on Jukka Rintalan näyttelyjen itseoikeutettu grand old lady. Vasemmalla galleristi Hanna Kaarina Syrjäläinen.

Maarit Gabrielsson

PORVOO | Porvoon Taidetehdas toimi eilen muodin ja julkkisten areenana, kun siellä vietettiin muotitaiteilija Jukka Rintalan 60-vuotisjuhlanäyttelyn avajaisia. Taidetehtaan hän valitsi näyttelyn pitopaikaksi galleristi Hanna Kaarina Syrjäläisen suosituksesta.

– Käytiin katsomassa ja todettiin, että tämä on tosi upea paikka. Ajattelin, että täällä voimme käyttää teatterilavasteita ja luoda näin tunnelmaa ihmisille.

Sellaisen vaikutuksen Taidetehdas teki, että juhlanäyttelyn lisäksi Rintala pystyttää sinne myös oman myymälän.

Juhlanäyttelyn avasi valtioneuvos Riitta Uosukainen.

– Minusta oli hauska tulla Jukan näyttelyyn ja koko tämä Taidetehdas on uusi ja mielenkiintoinen paikka nähdä.

– Eläköön inhimillisyys, suvaitsevaisuus ja kaunis turhuus, kuten Mika Waltari on sanonut. Minusta Jukka Rintalan työhön tämä kaikki kiteytyy.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.