Porvoon Ajoista tulossa tänä kesänä ennätyssuuri

Porvoon Ajoihin odotetaan jopa 350-400 pyöräilijää.

Mikko Ljokkoi

PORVOO | Porvoon Ajot on yksi perinteikkäimmistä suomalaisista pyöräilytapahtumista. Kesäkuun 10. päivä ajettavasta kisasta on tulossa ennätyssuuri, sillä järjestäjät odottavat mukaan jopa 350-400 pyöräilijää. Osallistujamäärässä näkyy se, että tänä vuonna Porvoon Ajoissa on sarjoja 10-vuotiasta aina 80-vuotiaisiin asti.

Kortteliajot vastaavasti jäävät tänä vuonna ajamatta kokonaan.

– Kyseessä on Porvoon Akilleen 110-vuotisen historian juhlakisa. Porvoon Ajot on aina herättänyt pyöräilijöiden keskuudessa kiinnostusta. Nyt kun kyseessä on juhlakisa, niin polkijoita on tulossa vieläkin enemmän, Akilleen pyöräjaoston Jussi Kuha kertoo.

– Alustavasti mukaan on ilmoittautunut jo tuollaiset 25 ulkolaistakin huippunimeä. Esimerkiksi Viron ja Ruotsin huippukuskit ajavat Porvoossa. Lisäksi Hollannista tulee kova porukka mukaan, Kuha jatkaa.

Jo 84. kerran ajettava tapahtuma myös uudistuu, sillä nyt juniorisarjojenkin polkijat pääsevät Porvoon Ajoihin.

– Vanhan perinteen sisään on hyvä saada aina jotakin uuttakin. Tätä on paljon meiltä toivottu ja nyt sen toteutimme. Porvoon Ajot on nuorille samalla Neljän päivän ajon päätöskisa. He ajavat torstaina velodromilla, perjantaina kriteriumin Vantaalla ja Tuusulassa, lauantaina Kaivokselassa ja sunnuntaina Porvoossa. Neljän päivän ajo siis ratkeaa samalla Porvoossa, Kuha innostuu.

Kortteliajot vastaavasti jäävät toistaiseksi telakalle.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.

Käyttäjän marko.enberg@media.fi kuva