Kenkäsuunnittelija Aki Choklatin uusi Suomen-mallisto on nyt tavallisten kuluttajien saatavilla

Kenkäsuunnittelija Aki Choklat

Christian Trippe

Kenkäsuunnittelija Aki Choklatin häikäisevän siniset kengät kääntävät päitä kadulla.

Studio Töyrylä

Choklatin kengistä löytyy aina pieni pilkahdus uutta. Tässä klassisessa kengässä uutta on komea rusetti.

Studio Töyrylä

Maailmalla menestynyt suomalainen kenkäsuunnittelija Aki Choklat palasi äskettäin Portugalin tehtaalta ja toi uutisen tullessaan.

– Viimeistelin tehtaalla uutta kokoelmaa suomalaiselle Kookengälle. Samalla kehittelin uusia prototyyppejä keväälle ja kesälle 2013, kertoo Choklat matkustaessaan takaisin kotiinsa Lontooseen.

Choklatin suunnittelemia kenkiä myydään ensi syksystä alkaen sekä naisille että miehille. Mallistot kuvineen julkistetaan lähempänä h-hetkeä.

Mutta mikä kengissä on nyt pinnalla? Suunnittelijan mukaan maailmalla värit – sininen, punainen ja fuksia – ovat nousseet miesten kengissä esille voimakkaammin kuin koskaan.

– Kevät ja kesä ovat klassisten ivy- ja preppy-tyylien aikaa. Penny-loafereita eli mustia tai klassisia ox blood -värisiä, boat shoes eli useiden värien yhdistelmiä ja saddle shoes eli klassisia amerikkalaistyylisiä collegekenkiä nähdään runsaasti maailmalla. 

Miehen, joka omistaa usean kenkäparin, suosio on taattu.”

Sandaalit ovat kesällä in, varsinkin gladiator-tyyliset sandaalit. Tennareissa klassinen converse-tyylinen kuppipohja ja yleensäkin valkoinen pohja jatkaa Choklatin mukaan suosiotaan.

– Myös redwingin klassinen tyyli on vaikuttanut suuntauksiin.

Aki Choklat on huomannut, että Suomeen rantautuneet useat kansainväliset merkit, kuten esimerkiksi Vagabond, seuraavat tiiviisti maailman trendejä.

– Kuluttajat ovatkin yhä muotitietoisempia. Toivottavasti miehet ovat tulevaisuudessakin yhä kiinnostuneempia kengistä ja kenkäkulttuurista, suunnittelija pohtii.

Suomalaisille miehille Choklat antaa vinkin:

– Uskalla käyttää kenkiä, jotka ovat erilaisia ja osta useampi pari sesonkia kohden. Miehen, joka omistaa useat kenkäparit, suosio on taattu.

Kenkäsuunnittelija paljastaa myös oman suosikkinsa: – Lahtisten yhteistyössä tehdyt huopatossut on aina kivat laittaa jalkaan säällä kuin säällä.

Käyttäjän Heli Koivuniemi kuva
Heli Koivuniemi