Loviisassa lähdetään kuntavaaleihin ilman Lobbasta

Mats Lobbas

ARKISTO / Juha Perämäki

LOVIISA | Loviisan valtuuston puheenjohtaja RKP:n Mats Lobbas ei jatkaa enää luottamustehtävissä, eikä siis aio asettua ehdolle lokakuun kunnallisvaaleissa.

– En lähde enää ehdokkaaksi, ilmoitin siitä jo vuosi sitten. Valtuustotyötä on takana tusina vuosia, joista kahdeksan vuotta olen ollut puheenjohtajana. On varmaan paikallaan, että uudet ihmiset ottavat asiat kantaakseen, Lobbas summaa.

Hänen mukaansa luottamustyö on aikaa vievää ja siksikin hankala yhteensovittaa työelämän kanssa. Lobbas työskentelee talousjohtajana Sipoossa ja sanoo töitä riittävän ilman politiikkaakin.

– Aika rankka periodi on takana kuntafuusioineen, missä olin aktiivisesti mukana, hän toteaa.

Lobbas arvelee kunnallisvaalien puheenaiheiden liittyvän kuntauudistukseen, koulutukseen sekä sosiaali- ja terveysalan selvityksiin.

Siinä missä kokoomuksen Kari Hagfors haluaisi keskustelua Loviisan elinkeinoelämän tulevaisuudesta, pohtisi demareiden Jaakko Isotalo nuorisopalveluiden ja vanhusten hoidon parantamista. Perussuomalaisten Atte Fellmannilla taas on tahto kaataa kahden suuren puoleen saneluvalta kaupungissa.

Lue lisää maanantain Uusimaasta.

Käyttäjän tanja.kuisma@media.fi kuva