Nuorten näköinen musikaali

Show Gamessa tapahtumien keskiössä on tositelevisio-ohjelmien 11-vuotias pomo. Roolissa nähdään Maija Peltonen.

Matilda Isohella

Show Game on Tanssikoulu Tanssivan Porvoon johtajan Mia Söderströmin ensimmäinen käsikirjoitus.

Matilda Isohella

PORVOO | Musiikkiteatterikoulu The Stagessa on ahkeroitu koko vuosi, ja loppuhuipennus on jo käden ulottuvilla: ensi viikon torstaina, 24. toukokuuta ensi-iltansa saa musikaali Show Game Porvoon Teatterilla.

Tänä vuonna musiikkiteatterikoululaiset ovat tarttuneet tosi-tv-teemaan. Musikaali kertoo katulapsista, tietokonenuorista ja tanssillisesti lahjakkaista tytöistä, jotka päättävät osallistua tosi-tv-kilpailuun. Kilpailun tuotantoyhtiöllä ei ole puhtaat jauhot pussissa, ja se saadaan huomata jo ennen kuvauksia järjestetyissä bileissä, jossa voitto sovitaan etukäteen. Eikä siinä vielä kaikki: kilpailun jälkeen paljastuu, ettei voittorahoja ole olemassakaan ja koko homma on suurta huijausta. On aika lähteä vastaiskuun.

Musikaalin ohjauksesta, käsikirjoituksesta ja tuotannosta vastaa Tanssikoulu Tanssivan Porvoon vetäjä Mia Söderström, musiikista vastaa muusikko Mirella Pendolin-Katz ja koreografiasta tanssija Diana Anttila.

Show Game on musiikkiteatterikoulu The Stagen kolmas musikaali. Mia Söderström kuvaa, että jokainen vuosi on ollut hyvin erilainen. Tänä vuonna musikaalista haluttiin tehdä selkeästi nuorten näköinen musikaali.

– Tämänvuotinen musikaali on ollut kaikista tehdyistä raikkain ja kevein, Söderström kuvaa.

– Tästä kaikki ovat tykänneet kaikkein eniten, Diana Anttila lisää.

Käyttäjän Sari Orkomies kuva