Humlan äkäinen ukkometso nokki ulkoilijan kenkiä

Metso löi siipiään ja "kurnutti" uhkaavasti.

Kirsti Leikkola

PORVOO | Kevättalvella Humlan takalenkillä hiihtäjiä hätyytellyt ukkometso ärhenteli maanantaina ulkoilemassa olleille naisille tällä kertaa aivan majan läheisyydessä.

Porvoolaiset Kirsti Leikkola ja Camilla Timoskainen olivat pysäköineet autonsa Humlan majalle jatkaakseen jalkaisin Holkeniin.

– Majalta lähdettyämme huomasimme urosmetson polun varressa muutaman kymmenen metrin päässä majalta. Jäimme seuraamaan sen puuhia, kun ystävättäreni muistutti lintujen voivan olla toisinaan aggressiivisia, Kirsti Leikkola kertoo.

Naiset päättivät jatkaa matkaansa, mutta lintu oli jo ehtinyt kimpaantua.

– Lintu lähti seuraamaan meitä määrätietoisena ja aggressiivisen oloisena, pitäen samalla uhkaavaa kurnutusta, Leikkola kertoo.

Kirsti Leikkola ei ollut nähnyt metsoa luonnossa aiemmin ja päätti napata kuvan pyrstö levällään uhittelevasta metsosta ja käveli takaperin linnun edellä.

– Sillan kohdalla kompastuin rakenteisiin ja kaaduin selälleni, jolloin lintu hyökkäsi kohti nokkien kenkiäni. En uskaltanut nousta ylös peläten sen hyppäävän silmille, joten pitelin sitä etäällä jaloillani. Ystävättäreni riensi apuun huomattuaan tilanteen. Hän laittoi repun väliimme ja lintu jatkoi hyökkäyksiään sitä kohti, Leikkola kertaa.

Reppujen avulla naiset saivat linnun perääntymään taaksepäin ja he pääsivät jatkamaan matkaansa. Metsokin päätti antaa tässä vaiheessa asian olla.

– Linnun hyökkäyksestä ei koitunut vahinkoa. Ainoat nirhamat sain kaaduttuani sillalla selälleni, Leikkola sanoo ja naurahtaa puhelimessa mokomalle episodille.