Myllymäki saa uudistetun pallokentän ja lähiliikunta-alueen

Kvarnbackens skolan kupeeseen on tulossa lähiliikunta-alue pallokenttineen.

Matilda Isohella

PORVOO | Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt Porvoon kaupungille 150 000 euroa Myllymäen lähiliikunta-alueen ja pallokentän uudistamiseen.

– Olen tästä äärimmäisen iloinen, yhtä iloinen kuin alkaneesta keväästä! Näin saadaan Porvooseen yksi hieno liikuntapaikka lisää, Ely-keskukselle aikanaan hakemuksen toimittanut liikuntajohtaja Per Högström riemuitsee.

– Avustuksen turvin on tarkoitus kunnostaa Kvarnbackens skolan edustalla oleva lähiliikunta-alue, joka palvelee sekä koulun oppilaita että muitakin käyttäjiä esimerkiksi iltaisin ja kesäisin, Högström kertoo.

– Alueelle hankitaan uudet liikuntakalusteet ja palloseinät, ja seinien väliin saadaan tuore tekonurmi.

Myös koulun takana sijaitseva hiekkakenttä laitetaan kokonaan uuteen uskoon. Se kunnostetaan nykyaikaiseksi pallokentäksi, joten hiekka vaihtuu tekonurmeen. Koko maapohja on uudistettava, jotta kentälle ei kertyisi vettä.

– Pallokenttä tarvitsee ympärilleen myös suojaverkon, ja todennäköisesti kenttä on aidattava, etteivät autot pääse ajamaan sinne, Högström toteaa.

Kunnostustyöt aloitetaan loppukesästä ja hankkeen on määrä olla valmiina ensi vuoden toukokuussa.

– Jossain vaiheessa myös alueen valaistus olisi syytä uusia. Hankkeen edetessä nähdään, miten rahat riittävät, Högström sanoo.

Käyttäjän Sanna Puisto kuva