Linja-autoasemalla ajetaan pian vääräänkin suuntaan

Jos suunnitelmat toteutuvat, ajavat itään menevät bussit linja-autoasemalla torin reunaa pitkin Piispankadulta Rauhankadulle.

Juha Perämäki

PORVOO | Järjestelyt Porvoon linja-autoasemalla muuttunevat tulevan kesän aikana. Suunnitelmien mukaan paikallislinjojen pysäkit poistuvat kaupungintalon edustalta Raatihuoneenkadulta ja palaavat Matkahuollon läheisyyteen vinolaituriin.

Radikaalein muutos on, että itään menevät paikallisbussit alkavat ajaa linja-autoaseman läpi Piispankadulta Rauhankadulle eli ne kääntyvät Runeberginpuiston kohdalta asemalle ja tulevat Rauhankadulle Intersportin paikkeilta. Tuo ajosuunta ei liene ollut käytössä miesmuistiin, ja vaatii lisätarkkaavaisuutta ihmisiltä, jotka kävelevät Matkahuollosta torille tai päin vastoin.

Muutos on teknisen toteutuksen puolesta pieni, liikenneinsinööri Hanna Linna-Varis Porvoon kaupungilta sanoo. Suurin työ on korotetun kivetyn alueen rakentaminen linja-autoasemalle 7 metrin päähän torin reunasta. Kivetyn alueen tarkoitus on erottaa selkeästi itään menevä bussiliikenne muusta linja-autoaseman liikenteestä.

Kaupungintalon edustan pysäkkien siirto johtuu mm. siitä, että kuljettajien käynti Matkahuollon sosiaalitiloihin on sieltä ollut hankalaa.

Kaupungintalon edustalla on myös sattunut joitakin onnettomuuksia, jotka ovat saattaneet johtua siitä, että bussipysäkkien vuoksi kävelijöiden määrä Raatihuoneenkadulla on lisääntynyt, Linna-Varis kertoo.

Pysäkkien poistumisen myötä kaupungintalon edustalle saadaan takaisin siellä olleet parkkipaikat.

Kolmas muutos järjestelyissä on se, että Palvelulinjan pysäkki siirtyy Rauhankadulle Lundinaukion kohdalle. Linna-Variksen mukaan tämä on perusteltua mm. siksi, että Lundinkadulta Palvelulinjan asiakkaat pääsevät suoraan kävelyalueille eikä heidän tarvitse puikkelehtia linja-autoasemalla bussien seassa.

Suunnitelmat on asetettu nähtäville lausuntoja varten. Uudet järjestelyt olisi Linna-Variksen mukaan hyvä saada käytäntöön elokuun puolivälin paikkeilla, jolloin bussien aikatauluihin yleensä tulee muutoksia.

Käyttäjän veikko.vaniala@media.fi kuva