Laskettelurinteessä kurvaillut rattijuoppo sai vain sakot

PORVOO | Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut järvenpääläisen, vuonna 1976 syntyneen miehen törkeästä rattijuopumuksesta poikkeuksellisesti vain sakkorangaistukseen.

Yleensä törkeästä rattijuopumuksesta seuraa vankeusrangaistus, mutta järvenpääläismies tuomittiin nyt 70:ään 21 euron päiväsakkoon eli yhteensä 1 470 euron sakkoihin.

Miehen ajokielto jatkuu elokuun 2012 loppuun saakka.

Mies ajoi helmikuun lopulla henkilöautolla Sipoon Talman laskettelurinnettä ylös ja alas 1,42 promillen humalassa. Humalaisella autolaskettelijalla oli kaksi matkustajaa kyydissään.

Mies myönsi esitutkinnassa tekonsa. Samalla hän ilmoitti tarvitsevansa ajo-oikeutta päivittäin työmatkoihinsa ja olevansa kiinnostunut alkolukosta.

Syyttäjä vaati miehelle vain kahden kuukauden ajokieltoa, mutta käräjäoikeus mittasi sitä kuusi kuukautta.

Käräjäoikeus joutuu harvemmin punnitsemaan rattijuopumusta, jonka tekopaikkana on laskettelurinne.

– Kyseessä ei siis ole ollut yleinen tie, mutta ei ole myöskään näytetty, että alue olisi ollut sillä tavalla suljettu, että ulkopuoliset eivät olisi päässeet sinne. Tätä vastaan puhuu myös se, että paikalle tullut poliisipartio on päässyt rinteeseen.

Kun ulkopuolisille aiheutunut vaara oli rinteessä kaikesta päätellen vähäisempi kuin yleisellä tiellä, käräjäoikeus katsoi, että teko on poikkeuksellisesti sakolla sovitettavissa.

toimitus