Keskustassa ajetaan pian kolmeakymppiä

Jos lasketaan 30 km/h tunnissa niin noudattaako sitä kukaan? Riittääkö resurssit valvomaan? Ja tuleeko siitä turhan hidasta? Ja onko autollekaan hyväksi, kun pitää tyhjäkäynnillä jurnuttaa? tiedustelee Ismo Niemi Askolasta. Ihmiset ajaa itsekkäästi, pitää antaa jalankulkijoille tietä, huomauttaa Viveka Niemi (toinen vas). Pia Savolainen (edessä) ja Riina Kantola ovat samoilla linjoilla ajatuksineen.

Matilda Isohella

PORVOO | Tänä kesänä – ehkä jo lähiviikkoina – Porvoon ydinkeskustaan laitetaan liikennemerkit, joiden mukaan nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa.

Kaupunkikehityslautakunta päätti viime viikolla aluenopeusrajoituksen muutoksesta 30 kilometriin tunnissa kaupungin ydinkeskustassa joen, Mannerheiminkadun, Linnankoskenkadun ja Aleksanterinkadun rajaamalla alueella.

Päätös ei kuitenkaan vielä ole käytännön tasolla voimassa.

– Nopeusrajoitus astuu voimaan sitten kun merkit on laitettu, Porvoon kaupungin liikenneinsinööri Hanna Linna-Varis kertoo.

Tällä päätöksellä on sekä kannattajia että vastustajia Uusimaan netissä, turuilla ja torilla.

Jotkut äärivastustajat vetävät siihen myös Jumbo-kortin; väittävät, että ajaminen Helsingin liepeen palveluihin lisääntyy ja keskusta autioituu entisestään, kun täällä ei ydinkeskustassa saa ajaa 40 kilometriä tunnissa.

Lue lisää tiistain Uusimaasta.

Käyttäjän eija.quinlan@media.fi kuva
Eija Quinlan