Taidehalli muuttuu anniskelualueesta yksityistilaksi

Taidehallissa esillä olevan Porvoon Taiteilijaseuran näyttelyn vip-avajaisissa syntynyt tarjoilukiista on ratkennut. Jatkossa Taidehalli ei kuulu ravintolan anniskelualueeseen, joten taiteilija voi järjestää vakiintuneen tavan mukaisesti näyttelytilassa oman avajaistarjoilunsa.

Juha Perämäki

PORVOO | Taidetehtaalla vajaat kolme viikkoa sitten leimahtanut tarjoilukiista on nyt saatu ratkaistuksi. Taidetehtaan säätiön hallitus ja Event Factoryn hallitus ovat käsitelleet asiaa viime päivinä, ja kompromissina toisen kerroksen näyttelytilat Taidehalli, Taidelainaamo Konsta ja Yrjö A. Jäntin kokoelma rajataan pois ravintola Vitriinin anniskelualueesta.

Erimielisyyshän syntyi, kun Porvoon taiteilijaseura järjesti oman kutsuvierastarjoilunsa toukokuun alun näyttelynavajaisiin. Kaikki yleisölle avoimet näyttelytilat oli kuitenkin vuokrasopimuksissa merkitty Taidetehtaan cateringistä vastaavan ravintola Vitriinin anniskelualueiksi. Sopimusten nojalla ravintola luonnollisesti katsoi, ettei tiloissa voi tarjoilla edes avajaisviinejä kukaan muu, koska se rikkoisi anniskelulainsäädäntöä vastaan.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.

Käyttäjän samu.karvala@media.fi kuva